Menu
WomanOnly
Apetit

RECENZE: Brandnooz Box v červenci 2014 představil alkohol i sladkosti

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

31. 7. 2014

Ať už máte doma děti nebo si rádi dáte alkohol, preferujete chroustání u televize nebo spíše zdravou výživu, červencový Brandnooz Box je perfektně vyvážený. Přečtěte si naši recenzi, kde jsme všechno vyzkoušeli a zhodnotili!

Každý měsíc poznáváme a recenzujeme novinky v kosmetice a jídle. A tentokrát došlo k zajímavému srovnání – červencový Ladybox byl totiž plný produktů, které už zákaznice znají. Zato Brandnooz Box sice několik značek zopakoval, ale představil od nich přesně takové výrobky, za které dávám nahoru všechny palce, co jdou.

Krabice dorazila jako vždy zelená, obsahovala papírové přihrádky a jeden ze skleněných výrobků, nejvíc náchylný na vylití, byl i v bublinkové fólii. Dál bylo jídlo obklopené syntetickou slámou a přiložen byl i tradiční dopis s popisky. Kdo tento měsíc stihnul věrnostní program, mohl si přidat ještě jeden výrobek jako bonus (v mém případě pyramidkové koření do vývaru).

Nordic Ice Jablko (0,5 l, cena v obchodě 79,-)

Alkoholový likér byla jediná konkrétněji slibovaná věc tento měsíc. Nejprve je to lehké zklamání, na druhý pokus ale celkem milé překvapení. Jablíčko od Nordic Ice totiž není klasický jablkový likér, na jaký jsme zvyklí – základem není vodka, ale vinný nápoj.

Výrobcem je Bohemia Sekt (což trochu mate, protože nedávno na trh uvedl i čistou vodku, ale toto s ní skutečně nemá nic společného) a kromě jablka v obchodech narazíte i na variantu cherry. Alkoholu obsahuje o dvě procenta méně než třeba Jelzin (konkrétně 14,5 %) a také chutí je Nordic Ice celkem odlišný: připomíná spíše alkoholickou limonádu, díky čemuž nemá jakousi pachuť lihu, která mně osobně vadí u jablíčka od Božkovu. Díky tomu dokážu odpustit i tři éčka ve složení.

Mixit Křupavé mango & physalis (19 g, cena v obchodě 49,-)

Jako se pár zákazníků divilo, jak to že Nordic Ice nechutná po vodce, tak tady se opět projevilo, že ne každý čte etiketu. Ovoce od Mixitu není klasicky sušené vzduchem, ale mrazem, a tak má dost odlišnou konzistenci. Krásně křupe a osobně mi připadá, že i chuť ovoce je lépe zachována.

Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Do boxu bylo přibaleno mango s mochyní, oboje lehce nakyslé, ale perfektně vhodné na chroupání, pokud chcete sáhnout po něčem zdravějším. Neobsahují konzervanty, barviva ani přidané cukry a vše je v praktickém uzavíratelném obalu. Akorát ta cena je vysoká, ale tak to u kvality (a Mixitu) bývá.

Lotus Crunchy (380 g, cena v obchodě 84,90,-)

Ale tohle mi neměli dělat. Když jsem v dubnu objevila pomazánku ze sušenek Lotus, celá nadšená jsem se odhodlala jednou vyzkoušet i variantu Crunchy, kde jsou vyloženě kousky sušenek naházené do jemného krému. Brandnooz Box mě předběhl a po velkém úspěchu i u jiných zákazníků zopakoval spolupráci.

Jak se tak ale stává, když se člověk na něco bezhlavě těší, snadno ho to zklame. Nakonec je červená obyčejná pomazánka lepší, protože se dá univerzálněji použít a nespouští žravost jako tato žlutá. Ta se na klasické pečivo už nehodí, leda na toustový chléb – ideální je však na takové to domácí vydlabávání lžičkou u televize.

Lotus Biscoff Twinpack (25 g, cena v obchodě 8,90,-)

K pomazánce bylo připojeno i jedno balení po dvou sušenkách Lotus. Jde o větší variantu, než jsou ty v klasickém balení po osmi. Což je super – čím víc, tím lépe. Chuť nebo tvar se nijak nezměnily.

Chio Big PEP (60 g, cena v obchodě 19,90,-)

Big PEP je jedna z věcí, které mi připomínají dětství – a očividně i víc lidem. Ani jsem si nevšimla, že Chio na čas přestalo tyhle slaninové krekry vyrábět a místo toho se prodávaly náhražky od jiných firem. Od června je však tahle nostalgická dobrota zase na trhu a chutná mnohem lépe než ostatní značky – přijde mi i o něco méně slaná (výrobek by měl být bez umělých látek zvýrazňujících chuť), což je jedině výhoda.

Hellmann’s Majonéza na bagety (250 ml, cena v obchodě 39,90,-)

Pokud také znáte ten problém s majonézami ve skleničce, kdy vám během týdne zplesniví, protože nějaký šikula doma do ní hrábnul špinavou lžičkou, pak uvítáte nové plastové balení majonézy od Hellmann’s. Určena je především do baget, její chuť mi přijde i mírně nakyslejší, ale využít se dá samozřejmě i jinak.

Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Uzávěr je perfektní, snadno se s ním dávkuje a majonéza se pak hygienicky uzavře. Otázkou je akorát složení, někomu by totiž mohlo vadit, že obsahuje modifikovaný škrob. Také není jasný obsah žloutků, protože jsou zde uvedeny 4,3 procenta vajec a 1,1 procenta pasterizovaného žloutku – pravděpodobně jde o chytré zmatení zákazníka, protože obsah vysloveně jen žloutku se z toho dá těžko spočítat, ale ráda se nechám vyvést z omylu.

Krit Original (100 g, cena v obchodě 17,90,-)

Je až zvláštní, kolik lidí, co si objednalo Brandnooz Box, dosud neznalo kritky. Kulaté slané krekry, které se dají pojídat jen tak samotné, ale i namazané a ozdobené jako jednohubky, změnily v dubnu obal. Dříve byly tmavě modré, teď zežloutly. Na chuti se to ale nijak neprojevilo. Pro ty, co neznají, doporučuji ještě olivovou příchuť.

Kávenky Cappuccino-skořice (50 g, cena v obchodě 8,90,-)

Podobný případ jsou Kávenky, také se na trhu pohybují nějaký ten pátek a chutnají pořád skvěle. Dlouhé slepené oplatky se skvěle hodí ke kávě nebo čaji, ale protože nejsou moc suché, klidně stačí i jako sváča na cesty. V květnu byla do obchodů uvedena nová příchuť Cappuccino se skořicí. Ta je v oplatkách celkem cítit, ale nevadilo by, kdyby jí bylo ještě o trochu více – oplatky by pak byly zajímavě štiplavé.

X-life Krtečkova přesnídávka (190 g, cena v obchodě 15,-)

Od Krtečka jsme už zkoušeli sladké pití a malinovku, tentokrát se v boxu objevila přesnídávka. Náhodně byly zařazeny příchutě banán, broskev a jahoda, kterou jsme našli my. Opět výrobek obsahuje modifikovaný škrob, takže každému zřejmě nebude vyhovovat, ale oproti jiným přesnídávkám je tato celkem dobrá.

Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Obsahuje 85 gramů ovoce na 100 gramů výrobku, což je stejné jako u Hamé (takový Sunárek má 100 % ovoce, ale jsou i výrobky, co jsou sice levné, ale mají obsah mnohem nižší). Přesnídávka má také bohužel přidaný cukr, takže na někoho bude možná přeslazená, ale není to nijak hrozné.

Penam Fit den (250 g, cena v obchodě 20,-)

A toto je o něco zdravější výrobek. Do boxu byl zařazen i celkem originálně nový chléb od Penamu (další novinka, o čemž by přesně Brandnooz Box měl být, chválím). Jde o celozrnný žitný chléb, který obsahuje dost vlákniny a cukr je v něm stlačen na minimum. Šest krajíců je ale zároveň poměrně měkkých, což je příjemné překvapení na konec.

Kromě jídla už v krabici nebylo nic přibaleno. A co nejvíce zaujalo vás? Chutnalo vám sladké? Nebo spíše oceníte zdravou výživu? Podělte se o názory v diskusi pod článkem.

Ohodnoťte tento článek:
0
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

RECENZE: Brandnooz Box v červenci 2014 představil alkohol i sladkosti