Detektivky,  Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Jeff Hinkley se vrací v novém případu

Share

Dostihový sport je lákavým prostředím, ale také dokonalou scenérií pro krvelačné zločiny. Další skvělý příběh z toho přitažlivého světa ladných koní i krásných žen přináší Felix Francis.

Jeff Hinkley začínal jako stájník a postupně se vypracoval na vyšetřovatele britského dostihového sportu a už úspěšně vyřešil nejeden zločin. Tentokrát však stojí před opravdu nelehkým úkolem. Nanejvýše choulostivý případ jej zavede za velkou louži a opět do přímého ohrožení života.

Hinkley se v utajení pouští do pátrání v zákulisí amerického dostihového světa. Zdá se, že z agentury, která zkoumá korupci v americkém sportu, unikají citlivé informace a jen Jeff Hinkley dokáže najít a zneškodnit zdroj. Jeho protivníci jsou samozřejmě proti a napínavá honička o Trojkorunu i vlastní život začíná.

Trojkoruna je novým příběhem z pera skvělého britského autora Felixe Francise. Felix Francis je mladším synem slavného žokeje a spisovatele Dicka Francise. Bývalý vysokoškolský učitel a ředitel přírodovědeckého ústavu řadu let spolupracoval se svým otcem jako manažer, poradce a spoluautor. Po otcově smrti u psaní zůstal a cele tak převzal Dickův odkaz. Detektivní román Trojkoruna je již šestou knihou z pera Felixe Francise.

Autor zde využívá osvědčených postupů, přivádí na scénu staré známé, i zcela nové hrdiny, a rozkrývá další zajímavá zákoutí dostihového sportu. Trojkoruna, z nakladatelství Knižní klub, je dalším skvělým čtením pro milovníky dobrých klasických detektivek, nevyzpytatelného dostihového sportu a přitažlivých hrdinů. Francis opět dokázal, že se ve svém řemesle vyzná a je radost jej číst.

Přijměte pozvání do světa, kde se koně prohánějí po rozlehlých závodištích a zákeřní vrahové nenechávají nic náhodě.

 

Nejnovější příspěvky na webu:
[pt_view id=”8f01f87e0f”]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy