Dopis pro Ježíška v hantecu

12. prosinec 2017
Vesele i Vážně o Víkendu

Kdypak jste naposledy psali dopis Ježíškovi? Jako dospělí byste si nejspíš přáli trochu jiné věci než hračky. Borek s Edou spolu vymysleli a nahráli, jak by takový dopis vypadal v hantecu.

Špicové kindošu, co lifruješ škatule pod jedlu. Sesmolila sem vinšovanec našé famílije.

Milý Ježíšku, který nosíš dárky pod stromeček. Sepsala jsem přání naší rodiny

Muj voplégr natočil pětku járů a dva kósky na tachálu a flignil skoro furt dobrmana. Před pár metrama vyfasoval jeté kompl a má tóhu proladit ho do plusu. Vaří vinš vyštrachat pod vajnachtovó jedló špizplacku, placku pod mausnu a klavošku.

Můj potomek má dvanáct let a byl skoro pořád hodný. Před několika měsíci dostal starší počítač a chce jej vylepšit. Přeje si najít pod vánočním stromečkem LCD monitor, podložku pod myš a klávesnici.

Muj šmajchlborec má dva extra vinšovance. Před járem sme kaufli štyryceti jařinama unavené kér. Eště nemáme dofachčenó jeho generálku. Vinšuje si, aby nám nekdo ubóchl novodurovó švimbódnu a zbastlil v kuchči novodurový kachle.

Můj přítel má dvě zvláštní přání. Před rokem jsme koupili čtyřicet let starý byt. Ještě nemámě dokončenu jeho generálku. Přeje si, aby nám někdo udělal plovoucí podlahu a osázel v kuchyni nové obklady.

Já si vinšuju hafo časůvky, abych mohla hébnót sportsmenskó fazónó do plusu. Do novodurovýho járu sem si nalajnovala prubnót enem tak novátor hoňku. Třeba vosondovat v hajcovym tajmu štychovačku, kerý hókajó triatlón.

Já si přeji spoustu času, abych mohla zlepšit svou sportovní výkonnost. V novém roce jsem si naplánovala vyzkoušet rekreačně nový sport. Například zkusit v teplém období soutěž zvanou triatlon.

A tobě vajnachtové kindošu vinšuju, ať ti Velké radovanec fofrem profrčí a kindoši pod jedló só v lébošu.

A tobě ježíšku přeji, ať ti Vánoční svátky rychle utečou a děti pod stromečkem ať jsou spokojené.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.