Vztah důvěryhodnosti mezi stanicí a doménou selhal

Kategorie: Tipy & triky
Vztah důvěryhodnosti mezi stanicí a doménou selhal

Řešení problémů s chybovou hláškou Vztah důvěryhodnosti mezi stanicí a doménou selhal při přihlášení do systému.

Již několikrát jsem se setkal s touto chybovou hláškou Vztah důvěryhodnosti mezi stanicí a doménou selhal a to při přihlašování do systému, který je začleněn v doméně. Zatím pokaždé to bylo následkem nepovedeného obnovení systému, který v nějaké fázi selhal. Následkem tedy bylo nefunkční přihlášení uživatele.

Pro řešení tohoto problému mi pokaždé stačilo odpojit danou stanici od LAN (doménového řadiče), přihlásit si do ní doménovým účtem (který je uložen v mezipaměti) a stanici odebrat z domény (začlenit do skupiny). Poté (klidně bez restartu) znovu počítač připojit do LAN (k doménovému řadiči) a začlenit opět do domény. Profil i veškeré další nastavení zůstane nezměněno a problém by měl být odstraněn.

Pokud by došlo k restartu, bude nutné se přihlásit lokálním účtem, zde může být problém, že daný účet bude zakázán anebo k němu nebudeme znát heslo a dojde tak ke komplikaci. Ideálně pak nabootovat z Hiren's Boot a daný účet si odemknout/odheslovat.

Sdílet

Komentáře

postPřidat komentář
odpovědět
Díky za tip. Pomohlo odebrání z domény a znovu přidání.
odpovědět
To se bohzel stava pomerne casto. Existuje i nastroj, ktery "resetne" heslo stanice v AD. Nejprve se rucne resetne ucet stanice v AD, pote se spusti na stanici nastroj a vse zase funguje. A jak koukam, lze to i PowerShellem

http://implbits.com/active-directory/2012/04/13/dont-rejoin-to-fix.html
Tesy
Díky za tip.

Dle mých zkušenosti se tady toto (zatím) pokaždé přihodilo při nepovedené obnově systému.