Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Už víme, že život dokáže pohladit i nafackovat. Jednou jsme dole, jednou nahoře, ale i přes jizvy na duších a překážky jdeme dál s úsměvem a zvednutou hlavou. Jsme přece nezoufalky!

Příběhy zajímavých žen, které se dokázaly porvat se životem

Z lékárnice vydavatelkou

Z lékárnice vydavatelkou

"Jako malá jsem nikdy nepřemýšlela o tom, co budu dělat. Protože jsem se dobře učila, tak jsem se dostala na gymnázium. V té době jsem cítila, že chci dělat práci, která má smysl a kde bych mohla pomáhat lidem," říká o sobě Monika Kopřivová, jejíž příběh může být inspirativní pro mnohé čtenářky. Posuďte samy...

Ráda si s lidmi povídám

Moderátorka reportáží do TOP STARU, Michaela Široká, pracuje pro TV Prima teprve od března letošního roku, ale diváci ji i za tak krátkou dobu znají. Blondýnka, kterou vždycky zdobí milý úsměv, umí se ptát, protože o těch, které zpovídá, pokaždé ví něco nového, zajímavého, něco navíc.

Míšo, ty se skutečně na každý svůj vstup připravuješ? To zabere spoustu času?

Ano, zabere, ale vyplatí se. Vždycky den předem si udělám nástin toho, jak by reportáž mohla vypadat, co jí chci divákům povědět. Maličko zapátrám, kde se dá, abych věděla, co se s mým respondentem v poslední době stalo, co se o něm psalo, snažím se odhadnout, co by diváka jako novinka o něm mohlo zaujmout. Pochopitelně je základem zadání, proč právě s ním jdu točit.

Pamatuješ, co se ti honilo hlavou při první reportáži? Čeho ses nejvíc bála, než ses postavila před kameru?

Bála? Měla jsem strach, že zapomenu i to, jak se jmenuji. Na štěstí tohle byla tréma ještě v moderátorské škole. A moje první reportáž na Primě? Tu nezapomenu nikdy. Šlo o focení s těhotnou moderátorkou krimi zpráv Bárou Kozákovou, která byla skvělá, takže vše proběhlo bez pohromy.

Baví tě to, co děláš? Co nejvíc?

Jo, jo, baví mě ta práce moc! Nejvíc rozhovory, které jsou vtipné, při kterých se máme šanci oba zasmát. To je potom vždycky atmosféra mnohem uvolněnější, dotazovaní povědí víc, než když jsou na vážno. Dokonce i vstupy z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech jsem se snažila dělat jako příjemné rozhovory, protože jsem byla připravená, a snad se vydařily. Alespoň hosté festivalu, kteří mi věnovali svůj čas, se tak tvářili.

Budeš mít teď, po určitě náročném natáčení ve Francii v pevnosti Boyard nějakou dovolenou, prázdniny? Kam pojedeš?

Budu pracovat do září, potom pojedu s rodiči a kamarádkou na Kanárské ostrovy.

Moje poslední otázka bude maličko odjinud, ale stejně ji dám: Co v tom vedru nejraději jíš? Dáš třeba i recept?

Jím po kilech ovoce, miluju vychlazené dezerty z jahod. Na ně potřebujeme dvě zakysané smetany, dva vanilkové cukry, klasickou sladkou smetanu, nakrájené jahody a piškoty. Smetany s cukry smícháme dohromady, do misky na dno dáme piškoty, zalijeme směsí, pak jahody, opět zalijeme směsí, piškoty, až naplníme misku. Celé to dáme do ledničky ztuhnout. Dobrota!

 Miroslava Besserová

Foto: TV Prima

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: