Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?

Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata

Také jste dostali neobjednané zboží?

Také jste dostali neobjednané zboží?

Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.

Jak předejít partnerské hádce?

Venuše a Mars. Žena a muž. Dvě rozdílné bytosti, které mluví a jednají trochu jinak, a tak mezi nimi sem tam dochází k hádkám. Ne proto, že by se neměli vzájemně rádi, ale protože si prostě někdy nerozumí. Chyb v komunikaci se dopouštějí obě strany.

Co dokáže vytočit muže?

+ když po nich žena něco chce ve chvíli, kdy něco dělají a jsou na to zkoncentrovaní. Pánové totiž nezvládají více aktivit najednou, a tak vás budou ignorovat. Pokud zatlačíte v té chvíli na pilu a budete se dožadovat reakce, pravděpodobně se partner rozčílí.

+ když se ženy přestanou ovládat a vypustí ze sebe příval emocí. Muži se tím cítí zaskočeni, nevědí, jak jednat. Stáhnou se do sebe, což ženy ještě víc rozdráždí. Zkrátka na mužské nejde jít prudkým emočním útokem, většinou to přinese víc škody, než užitku.

+ když ženy muže citově vydírají: pláčem, vyhrožováním a výčitkami. Pánové jsou zahnání do kouta a neumí si s tím poradit. Proto jednají buď vztekle,nebo mlčky odcházejí.

+ když ženy mužům skáčou do řeči. Ženy jsou upovídanější a v dialogu dynamičtější. Nenechají partnera v klidu domluvit, přestože se samy dožadovaly jejich názoru. Přerušují ho a nedají mu šanci názor doříct.

Co dokáže vytočit ženy?

+ když muži nedokážou řešit více věcí najednou. Ženy dokážou dělat víc činností současně a rozčiluje je, když jim muži nestačí.

+ když muži hned neodpoví na otázku. Jen koukají a mlčí. Potřebují totiž nejméně půl minuty k vyhodnocení dotazu, a teprve pak odpoví. Jsou prostě v reakcích pomalejší.

+ když muži kritizují jednání žen. Ty se však jen chtějí svěřit, jak se cítí, jak třeba měly těžký den, potřebují jen vyslechnout. Muži jsou ale naprogramování na řešení problémů, takže hned hledají, kde ženy udělaly chybu.

+ když muži ignorují, co je třeba udělat. Když žena pronese: ty odpadky by se měly vynést, muž nereaguje. Sami od sebe totiž muži málokdy něco v domácnosti udělají. Je třeba jim dát jasné pokyny, což ženy unavuje. Než je stokrát žádat o totéž, radši spolknou zlost a udělají to samy.

Máte ještě další postřehy a rady, jak předejít partnerským hádkám? Napište nám….

Redakce nezoufalek 

Foto: archiv

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: