SMOOTHIE - BROKOLICE KIWI BANÁN

NÁPOJ / DO 10 MIN
Smoothie - brokolice kiwi banán

Toto hutnější smoothie je naprosto ideální rychlou snídaní. Nikdy se nebojte přidat do smoothie zeleninu, která chuť smoothie neovlivní a zároveň mu dodá více vitamínů.

Kdo máte slabost pro brokolici? Moc vás asi nebudu, že? Přitom je naprosto skvělá např. chvilku povařená a pak jen se solí a pepřem dopečená v troubě.

Samotná brokolice obsahuje jód, který je potřeba pro správnou funkci štítné žlázy a chrom proti únavě. Tak s chutí do toho. :)

DOBA PŘÍPRAVY

Příprava 5 min. /

INGREDIENCE

1 menší zralý banán
1 velká hrst špenátu/polníčku
malý kousek zázvoru (kulička velikosti jedné koruny)
1–2 ks kiwi
3 větší růžičky syrové brokolice
1 šálek kokosového mléka
šťáva z ¼ citrónu či limetky

POSTUP

  1. Zralé banány je ideální uchovat v mrazáku. Ve smoothies mají pak lepší a hlavně krémovější chuť, ale není to nutnost.
  2. Vše přidáme do výkonného mixéru a umixujeme dohladka. Podle chuti můžeme přidat více kokosového mléka či citrónové šťávy.
  3. Přelijeme do misek či skleniček a ozdobíme ovocem.
imageimageimage

dobrou chuť

gabi

Líbil se ti recept? Pomož nám ho šířit ...

Okomentuj recept

Moc rádi uslyšíme, co si myslíš. Povedl se ti recept? Jak jsi si jej upravil? Dej nám vědět a poděl se s ostatními.

Napsat komentář

GITA píše: #1

Aj tento Váš recept s brokolicou sa mi páči. Vyskúšam ho. Ja osobne mám veľmi rada brokolicu zapečenú. Ale kým ju pripravím, stihnem požuť zopár ružičiek ešte surových. aj s hlúbikom. Jednoducho ju rozoberiem na ružičky, nakrájam na kocky šunku, asi 20–30 Dg, zalejem smotanou s rozšľahaným vajíčkom (trochu posoliť) a zasypem strúhaným syrom, aby bolo všetko zakryté. Dám zapiecť do rúry, alebo do mikrovlnky. V rúre je to o čosi dlhšie. Stačí 20 minút. V mikrovlnke o polovicu kratšia doba.

před 6 lety

TEREZA píše: #2

Top smoothie. Zítra si ho udělám zase. :-) Děkuji za recept.

před 6 lety

GÁBINA píše: #3

To mám radost Terez :) Děkuju za zprávičku, moc a moc potěšila!

před 6 lety

GÁBINA píše: #4

Děkujeme Gito :) Jsem ráda za každý tip na zpracování ! Tyhle jednoduché recepty jsou nej nej, určo zkusím :)

před 6 lety

DIANAS píše: #5

Právě hledám inspiraci na banánové smoothie a toto vypadá opravdu skvěle, takže vyzkouším a přidám také na https://www.pomodo.cz/stitky/smoothie když se mi povede. Akorát nemám zrovna kokosové mléko, tak snad nebude vadit klasické. Děkuji za recept. Diana

před 6 lety

HELENA píše: #6

Konečně se dostávám k tomu, abych pochválila a poděkovala za vaše skvele recepty. Držím pěsti, ať se vam daří a v BISTRU obvzlášť. H???? A ještě bych chtěla poprosit, nemáte typ na nějaký úžasný a zároveň výkonný mixer? Děkuji????

před 4 lety

JANA píše: #7

No, říkala jsem si, co dobrého může vzejít ze všech těchto ingrediencí… Ale opravdu to bylo dobré a dokonce to můj mixér rozmixoval na perfektní kaši :) Ještě otázka – banán do mrazáku dáváte i se slupkou anebo už oloupaný?

před 4 lety

DENISA píše: #8

můžu se zeptat kolik toho kokosového mléka? odkaz už nefunguje :(

před 3 lety

Okomentuj recept

Tvůj e-mail nebude zobrazen.

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'