Project Speed – rychlá hračka pro miliardáře

Rychlost, elegance a přepychové vybavení. Tak by se dala charakterizovat nová koncepce luxusní jachty od norského designéra Kurta Stranda. Projekt s jednoduchým názvem Project Speed je luxusní loď o velikosti 93 metrů, navržená pro bezproblémový život 12 hostů + prostorem pro 28 člennou posádku, která se postará o vaše pohodlí.

O tom že se nejedná o žádnou maličkost, vás přesvědčí opravdu velká (300m2) paluba. Ta je vybavena nekonečným bazénem, plně vybaveným barem, dostatečným prostorem pro odpočinek na lehátkách a zasunovací střechou. Která je vyrobena z fólie používané při výrobě LCD panelu a můžete tak celou střechu ztmavit stiskem tlačítka nebo ťuknutím na display mobilu v konkrétní aplikaci.

project-speed-luxusni-jachta-kurt-strand

Jelikož se zatím jedná o koncept, žádné informace o ceně nejsou známy. Nicméně co se týká pohonu, měly by se o něj starat 4 naftové motory MTU 16V2000 M96, každý s výkonem 2 600 koní – tedy celkovým výkonem 10 400 koní. „Přenos“ výkonu je plánován pomocí vodních trysek značky Rolls-Royce. Vzhledem k těmto údajům, uvádí oficiální zdroje maximální rychlost kolem 32 uzlů. A dojezd při cestovní rychlosti 12 uzlů by měl činit více než 3 500 námořních mil. O gyroskopickou stabilizaci se postarají stabilizátory Seakeeper M35, které aktuálně patří mezi to nejlepší, co lze na trhu najít.

Koukněte také na

Azimut S7

Léto se blíží mílovými kroky a vy stále nemáte svojí jachtu? Nedokážete se rozhodnout jestli …

Napsat komentář