Menu
TOPZINE.cz
Hudba

5 nejlepších hudebních festivalů v ČR v létě 2018. Kam si naplánovat cestu?

Redakce

Redakce

13. 1. 2018

Českých hudebních festivalů roste každoročně jako hub po dešti a strmě roste i jejich kvalita a obsazení. Kdo se v tom má vyznat?! Ukážeme vám 5 nejlepších hudebních festivalů v létě 2018 z hlediska kvality, různých žánrů a nadupanosti.

Colours of Ostrava

Fenomenální, velkolepé, nezapomenutelné. To všechno jsou Colours of Ostrava, každoročně nabitý multižánrový festival evropského významu. Lidi od Colours zkrátka ví, jak se to má dělat.

Na koho se můžete těšit? Program festivalu je stejně barevný jako jeho název. Hrát tam letos bude třeba podmanivý George Ezra, Cigarettes After Sex a jejich snový ambient pop, Beth Ditto, indie-popové trio London Grammar nebo jeden z mistrů elektronické hudby, Jon Hopkins.

Colours of Ostrava se letos konají 18. – 21. 7. v industriální atmosféře Dolních Vítkovic. Celý program, lístky a další informace najdete na www.colours.cz.

Aerodrome festival

Původně pražský festival, který letos expanduje do areálu letiště v Panenském Týnci, vytáhl nespočet es z rukávu. Zatímco v minulých letech jste si na něm mohli užít pecky od System Of A Down, Linkin Park nebo Simple Plan, letos ho navštíví neméně zvučná jména.

Macklemore, Wiz Khalifa, Nine Inch Nails, Bullet For My Valentine, Limp Bizkit, Hollywood Undead… a to rozhodně není vše!

Festival je třídenní, od 28. – 30. 6. a lístky už teď můžete chytat v předprodeji na www.aerodrome.cz.

Masters of Rock

Nemůžeme zapomenout ani na milovníky jiných žánrů. Srdce rockových a metalových fanoušků bije pro nadupané Masters of Rock, vizovický festival, který se i letos pyšní jedním známým jménem za druhým.

Helloween, Korpiklaani, Lordi, Kamelot, Amorphis, Infected Rain nebo Die Apokalyptischen Reiter. To je jen pár vybraných jmen z dlouhého seznamu. Festival nás čeká 12. – 15. 7. v domovských Vizovicích, vstupenky kupujte na www.mastersofrock.cz.

Víte, že na festivalu najdete kromě hudby také různorodé doplňkové atrakce, jako jsou tetovací a piercing studia nebo exkurze do Likérky R. Jelínek?

A pokud vám někdo na seznamu chybí, koukněte na odnož Masters, plzeňský Metalfest, kde se letos ukážou finští Nightwish, švýcarští Eluveite nebo Sonata Arctica. Už na začátku června, více na www.metalfestopenair.cz.

České Hrady

Kultovní putující festival, který každoročně přináší to nejlepší z naší tuzemské scény, v kombinaci s atmosférou středověkých hradů. Protože nezapomíná na žádnou část republiky, má i svojí moravskou odnož – Moravské hrady.

Začátek putování po celkem 8 hradech opět zahajuje Točník, a to 13. – 14. 7. Následuje Kunětická Hora, Švihov, Veveří nebo třeba Bezděz. Festival nabídne známá jména české scény jako Divokej Bill, Slza, Jelen nebo Tomáš Klus.

České Hrady jsou baštou milovníků pohody a českých umělců. I proto se loni umístily na první příčce, spolu s Fingers Up, v hodnocení festivalů návštěvníky. Vstupenky hledejte na www.ceskehrady.cz.

Co si obout na festival? Raději glády než žabky

Beats for Love

Čtrnáct dní před Colours of Ostrava rozezvučí areál Dolních Vítkovic obrovská taneční akce, festival Beats for Love. Jako slogan mají „Největší taneční festival ve střední Evropě“ a pokud je navštívíte, tak uvidíte, že vážně nelhali.

5 stagí (d’n’b, house, techno, EDM a breakbeat), nabitý doprovodný program a festivalová pohoda započne 4. – 7. 7., vstupenky a zbylé informace pořídíte na www.b4l.cz. Na seznam účinkujících si ale ještě musíme chvilku počkat.

Kam dál

Pokud sis z naší nabídky nevybral/a, zkus se porozhlédnout po jiných festivalech. Přeci jenom, pětka je pro takovou obrovskou nabídku málo. V loňských letech zaujal například Brutal Assault, svátek metalových fanoušků, pražský Metronome festival, vícežánrové Mighty Sounds nebo tradiční Votvírák.

Tak co, jedete taky?

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

5 nejlepších hudebních festivalů v ČR v létě 2018. Kam si naplánovat cestu?