Menu
TOPZINE.cz
Nákupy a nakupování

5 top crowdfundingových kampaní, které se vyplatí podpořit

Redakce

Redakce

16. 1. 2018

Super nápady nehýříte, ale umíte je ocenit? Pak právě vám by nemělo uniknout těchto pět crowdfundingových kampaní!

Dobrých nápadů není nikdy dost. Mnoho z nich bohužel krachne na financích a tak nikdy nespatří světlo světa. Naštěstí ale žijeme v době, kdy se nemusíme podbízet investorům nebo šetřit do prasátka. Stačí mít opravdu dobrý nápad, umět ho prezentovat a představit světu na jednom z crowdfundingových portálů.

Pokud patříte na tu druhou stranu, která sice nehýří nápady, ale umí dobrý nápad ocenit, máme pro vás výběr toho, co nás na Hithitu, Startovači a Kickstarteru v předchozích týdnech nejvíce zaujalo.

Dáte si vegmelín?

Ať už ze zdravotních důvodů nebo z vlastního přesvědčení – někteří lidé se klasickému sýru zkrátka vyhýbají. Teď ani tak nezáleží na tom, na jaké jste straně, tenhle sýr budete moci k snídani nebo k vínu přikusovat také. Pod značkou Alexýr najdete nejen vegmelín, ale třeba také ořechýr, niveg, tiramisýr a mnoho dalších veganských sýrů. Mají být zdravou, chutnou alternativou pro ty, kteří se konzumace sýrů vzdát chtěli nebo museli.

Výhod alexsýrů je hned několik – morálních i zdravotních o kterých se bližší info dozvíte přímo v kampani. Získané peníze poputují jak na vybavení a suroviny potřebné pro výrobu alexýrů, tak na recyklovatelné obaly. Kampaň najdete na Hithitu.

Probuďte parního obra

Některým věcem rez sluší, ale ještě krásnější jsou, když je někdo opraví a probudí k životu. To je i případ parní lokomotivy zvané Němka. Tento železný obr spí už moc dlouho a zaslouží si opravu. Peníze logicky poputují právě na tento účel. Klub přátel kolejových vozidel Brno hledá na Startovači 440 tisíc korun a na přispěvatele čeká řada odměn od pamětního listu přes pozvánku na jarní zátop lokomotivy až po vlastní „nažhavení“ této mašiny.

Proč to dělají? Protože si i parní lokomotivy zaslouží stejnou pozornost jako třeba auta, nádobí, nábytek a jiné starožitné „zboží“. Když jsme ochotni za jejich zrestaurování utrácet tisíce korun, tak proč ne i lokomotivy?

Máme ještě zlaté české ručičky?

Opravit si, co se nám doma pokazilo, to už nikoho ve světě konzumu neláká. Nebo ano? Projekt s názvem Opravme Česko vidí situaci nadějně, ale potřebuje být více vidět. Proto na Hithitu hledá 150 tisíc korun, které použije nejen na zviditelnění se v médiích a na sociálních sítích, ale hlavně na vyškolení nových opravářů a propojení těch stávajících. Už teď se na ně můžete obrátit, pokud potřebujete opravit třeba rozbitý displej telefonu nebo zašít díru u oblíbených kalhot.

Odměnou za vaši podporu mohou být například tašky, trička a samolepky anebo větší odměny jako VIP členství na zakázky na opravarna.cz či kurzy, díky nimž si zvládnete leccos opravit i vy sami.

Odpad je krásný

Quercus je plně recyklovatelná stolní lampa, která je krásná, designová, úsporná a vyrobená… z odpadu. Přitom vypadá tak draze a luxusně – mnoho lidí by ji jistě dalo vysokou cenovku. Dřevo pochází z volně spadlého dubu a je ošetřeno přírodními oleji. Sklo pochází z lahví vína z místní restaurace. Zdrojem světla je samozřejmě úsporná žárovka.

Kouzlo tkví nejen v myšlence udržitelného rozvoje a designu, ale také v tom, že ji majitel dostane v demontovaném stavu. A kdo si někdy zkusil něco sám složit jistě ví, jak skvělý je to pocit. A co likvidace lampy? Rozložíte ji stejně snadno jako jste ji složili a jednotlivé díly hodíte do tříděného odpadu.

Smích do dětských nemocnic

Děti, které tráví dny v nemocnici, leckdy i na své narozeniny nebo o Vánocích, jsou hrdinové. Některé to dokonce zvládají lépe jak dospělí. Přesto i na tyto malé velké hrdiny padne splín, stýskání, obavy. Proto je dobře, že existují ti, kteří dokáží mračna nad dětskými hlavami alespoň na chvíli rozehnat. Třeba takoví klauni z Balónkova.

Na Startovači aktuálně hledají přispěvatele na nákup balónků, provoz klaunského auta apod. Díky finanční pomoci se budou moci vypravit do co nejvíce nemocnic v ČR a navštěvovat je opakovaně.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

5 top crowdfundingových kampaní, které se vyplatí podpořit