Bentley Bentayga V8

Dech-beroucí luxusní SUV od společnosti Bentley se dočká další motorizace. Původní Bentley Bentayga 6.0 TSI W12 doplní „plnotučný“ osmiválec o objemu 4.0 litry, přeplňovaný dvojicí turbodmychadel. Parametry se od základního motoru tolik neliší, nabízí totiž 542 koní a 770 Nm točivého momentu. Důvodem výroby je pravděpodobně fakt, že je u zákazníků požadujících výkonné SUV poptávka po osmiválcích. Což si společnost Volkswagen, do níž Bentley spadá, mohla ověřit u nárůstu prodejů modelu Audi SQ7.

bentley-bentayga-v8-luxusni-suv

Kromě výkonu je rozdíl v parametrech téměř stejný jako u motorizace W12. Zrychlení z 0 na 100 km/h proběhne za 4,5 vteřiny a ručička rychloměru se zastaví na hodnotě 290 km/h. O přenos na obě hnané nápravy se postará osmi-stupňová převodovka ZF s 60% rozdělením výkonu pro zadní nápravu. Moderní technologie start/stop je stejně jako deaktivace válců během jízdy samozřejmě v základní výbavě.

luxusni-suv-bentley-bentayga-v8

Co se týká exteriéru, ten doznal pouze několika málo změn. Tou hlavní změnou je čtveřice koncovek výfuku, volitelné karbon-keramické brzdy a sada nových 22“ disků s pěti paprskovým designem. V interiéru nabídne Bentayga V8 lakované uhlíkové panely a volant s dřevěnými panely a neobvyklým prošitím. Samozřejmostí je možnost přizpůsobit interiér vlastnímu stylu. Můžete si vybrat až z 15 barevných kombinací.

bentley-bentayga-v8-interier

Mezi další výbavou můžete najít Bentley Dynamic Ride, který aktivně nastavuje tuhost stabilizátorů podvozku a tím přenáší méně rázů od vozovky do interiéru. Nebo třeba prémiový audio systém Naim Audio s 18 reproduktory a výkonem 1 950 wattů, které zcela bez problému překryjí jakýkoliv okolní hluk.

bentley-bentayga-v8-2018 bentley-bentayga-v8-2018-interier bentley-bentayga-4-0l-v8bentley-bentayga-v8-luxusni-suv bentley-bentayga-v8

Koukněte také na

McLaren 570S Spider a nový odstín bílé

Muriwai je malá odlehlá část na západním pobřeží Nového Zélandu, kde legendární Bruce McLaren vyhrál …

Napsat komentář