Sněhové pusinky jako ozdoba na dort

by Meg

Pravděpodobně každá rodina bude mít recept na své sněhové pusinky, který patří do sbírky receptů na vánoční cukroví. Já jsem se tentokrát ale pustila do větších, barevných pusinek, které se používají třeba jako ozdoba na dorty. Protože mám v plánu jeden takový dort upéct, nachystala jsem si na něj dopředu i tyto ozdoby. Barevné pusinky, zvenku křupavé a uvnitř měkké, pěnové. Jsou trochu odlišné od těch našich vánočních a tak jsem si řekla, že recept na ně třeba také přijde někomu vhod.

Pekla jsem je tentokrát podle Meringue Girls a pokud se chcete sami podívat, jak je tato úžasná dvojice dělá, mrkněte třeba na tohle video (v angličtině)

Sněhové pusinky jako ozdoba na dort
Vytisknout
Porce Doba přípravy
1-2 plechy 20 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
1-2 plechy 20 minut
Doba vaření
40 minut
Sněhové pusinky jako ozdoba na dort
Vytisknout
Porce Doba přípravy
1-2 plechy 20 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
1-2 plechy 20 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
Pokyny
  1. Troubu rozehřejeme na 190°C (horkovzduch) - 200°C (klasicky). Nachystáme si čistou mísu na šlehání bílků. Neměla by být ani trochu mastná - pokud se nám tak zdá, kápneme na papírovou utěrku šťávu z citronu nebo trochu vinného octa a vytřeme ji, abych ji mastnoty zbavili.
  2. Připravíme si malý plech nebo zapékací misku a vyložíme ji pečícím papírem. Nasypeme do ní cukr a dáme ho na 7 minut do trouby.
  3. Bílky začneme šlehat na nízké otáčky.
  4. V průběhu sedmi minut, kdy se ohřívá cukr, postupně zvyšujeme otáčky. Ke konci pečení cukru už by měl být sníh tvořit jemné kopečky.
  5. Troubu ztlumíme na 90-100°C. Horký cukr pak po malých dávkách (lžičkách až půl lžících) sypeme do bílků (za vysokých otáček). Jakmile přidáme veškerý cukr, šleháme dalších 5-10 minut, až se všechen cukr v bílcích rozpustí.
  6. Pokud chceme pusinky barvit, cukrářský sáček otočíme naruby přes sklenici a namalujeme na něj několik pruhů barvy. (Sáček můžeme mít bez cukrářské špičky pro hladké pusinky, nebo můžeme přidat i řezanou špičku pro pusinky dle potřeby.)
  7. Během chystání sáčku by se sníh měl ušlehat dotuha.
  8. Do sáčku dáme trochu sněhu a otočíme ho, doplníme sněhem. Pracujeme opatrně, abychom moc nerozmazali pruhy barvy. Pokud v něm nemáme vloženou kovovou špičku, sáček dle potřeby ustřihneme.
  9. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pusinky, velikost dle nálady.
  10. Pečeme je asi 35 - 40 minut. Upečené jsou, když jdou bez problému odlepit z plechu a nezůstává na něm sníh. Z venku jsou křupavé a uvnitř měkké.
  11. Pusinky můžeme používat na ozdobu dortů ("drip cakes"), různých druhů dezertů anebo je třeba lehce rozdrobené navrstvit do skleniček s ušlehanou smetanou a ovocem.
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc