On-line hry "Mafia", ilustrační foto. Autor: PixaBay - CC0 Creative Commons

Ač o úspěšných českých hrách v zahraničí příliš neuslyšíme, najdou se i výjimky, kterým se podařilo prorazit. Pro zajímavost jsme složili seznam 4 her, které se tímto titulem mohou pyšnit. Už podle tohoto výběru jde jasně vidět, že především válečné hry z rukou českých vývojářů dokážou oslovit hráče po celém světě.

Vietcong

Celý děj hry se odehrává ve Vietnamu roku 1967, kde zuřila krvavá válka. Ocitnete se v roli amerického vojáka Steeva R. Hawkinse. Na žádnou misi však nebudete sami. Velet totiž budete svému týmu, což hře Vietcong dodává perfektní náboj. Po vašem boku bude stát radista Defort, ženista Bronson, doktor Crocker, stopař Le Duy Nhut a kulometčík C. J. Hornster. Misi můžete procházet podle mapy, poradit si však můžete nechat i od svého stopaře, který zrádný terén dobře zná a upozorní vás rovněž na možné problémy a rizika.

Hra vyšla roku 2003 a vytvořili ji vývojářská studia Pterodon a Illusion Softworks. Ač se od těchto tvůrců jednalo o první hru s příběhem, dokázali i na dnešní dobu stvořit precizní hru, kterou si oblíbili hráči po celém světě.

Mafia

Další česká herní bomba od vývojářského studia Illusion Softworks, kteří jsou v dnešní době známi pod jménem 2K Czech. Hlavní prvky této hry? Dechberoucí příběh, perfektní dabing a na tu dobu solidní grafika. Všechny tyto součástky se spojily v jedno a vytvořily herní legendu.


PSALI JSME: Jak procvičovat mozek? Zkuste mobilní puzzle hry


Hlavní hrdina se jménem Tommy Angelo je taxikář, který se nechtěně zaplete do mafiánských intrik. Zláká ho velký svět byznysu a především peněz. Ty však získá pouze jako odměnu za různé špinavé “prácičky”. Samozřejmě, že v roli Tommyho se ocitnete vy a budete pouze na vás, jak se rychle dokážete vyšplhat v žebříčku mafiánské rodiny až po uznávaného člověka, který bude pravou rukou hlavy celého gangu. Celá série her Mafia vás určitě ohromí.

Operace Flashpoint

A do třetice opět válečná hra. Tentokráte ve hře nemají prsty Illusion Softworks, ale Bohemia Interactive Studio. Ti dokázali uspět s hrou točící se okolo studené války. Jakožto hráč budete na straně západu, díky čemuž si ve hře vyzkoušíte čtyři různé role příslušníka operačních sil NATO – tankisty, pěšáka, vojáka speciální jednotky a pilota. Hra má nyní 6 vydání a zahrát si tak můžete série jako Cold War Crisis, Red Hammer, Resistance, Elite, Dragon Rising a Red River.

Kingdom Come: Deliverance

A na závěr hra, která sice ještě ani nevyšla, ale dokázala u nás i ve světě udělat v herním rybníčku pořádný rozruch. Díky trailerům a známým informacím však víme, že se bude jednat o středověkou RPG hru, která se bude odehrávat v dávných Čechách. A je to především opět velmi dobře zvolený příběh, který fanoušky her oslovil. Zásadní otázka tak je, kdy se hry dočkáme. Poslední informace zní, že hra Kingdom Come: Deliverance bude vydána tento měsíc, přesněji 13. února 2018.

Robin Rucker,
(red.)

Komentáře
  • TAGY
  • hry
  • kultura
  • on-line
  • on-line hry
  • PC HRY
  • Tech
Předchozí článekO víkendu ošetřili záchranáři v Moravskoslezském kraji jednadvacet zraněných při zimních úrazech
Další článekV Orlové na Karvinsku srazil automobil chodce, ten skončil ve vážném stavu v péči lékařů
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.