Pomerančová kaše se lněným semínkem podle paní Broučkové (raw food)

11.03.2018 14:19

Jednoduchý recept na vydatnou a přitom dobře stravitelnou raw kaši. Kombinace svěžesti a lehkosti pomerančové šťávy a zdravých tuků plných energie ze lněného semínka. Tato zdánlivě malá porce dokáže na dlouho zasytit.

INGREDIENCE NA JEDNU PORCI:

  • 2 zralé pomeranče
  • 8 polévkových lžic lněných semínek (celých - zlatých nebo hnědých)


POSTUP:

  1. Pomeranče odšťavníme
  2. Lněná semínka umeleme (např. v elektrickém mlýnku na kávu)
  3. Smícháme s pomerančovou šťávou a můžeme ihned podávat


Tip: Pokud se vám zdá kaše málo sladká, což záleží i na zralosti a typu pomerančů, můžete mírně dosladit tmavým javorovým sirupem, agáve sirupem, medem či raw kokosovým nektarem (koupíte zde »).

Lněné semínko nikdy nekupujeme mleté. Vždy si ho umeleme až těsně před konzumací, neboť velmi rychle oxiduje a ztrácí svou výživnou hodnotu. Čerstvě namletá lněná semínka jsou jedním z nejlepších (a nejlevnějších) zdrojů omega-3 mastných kyselin.

Zdroj: Detoxikační kuchařka, Pavlína Broučková. Recept poskytli pro www.syrova-strava.cz manželé Broučkovi & Detoxy.cz

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode