YouTube reaguje na masakr v parklandské střední škole. Zakáže videa s prodejem střelných zbraní

Internetový portál YouTube zakáže sdílení videí, ve kterých se prodávají střelné zbraně. Podle agentury AP se budou blokovat i videa s návody na jejich výrobu. Vedení společnosti se tak rozhodlo několik týdnů po střelbě na škole ve floridském Parklandu, při níž zemřelo 17 lidí. Nová pravidla začnou platit příští měsíc.

San Francisco Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zařízení bump stock, které umožňuje upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou a které tak zajišťuje rychlejší střelbu, je oblíbenou novinkou především mezi nadšenci na YouTube, kteří hledají způsob, jak simulovat palbu samopalu.

Ilustrační foto | Foto: George Frey | Zdroj: Reuters

Vlastní bezpečnostní opatření zavádí také přímo střední škola, ve které se střílelo.

Tamní studenti budou muset do školy nosit průhledné batohy. U vchodů je budou čekat bezpečnostní kontroly a pro návštěvy bude vyhrazený speciální vstup. Žáci budou muset nepřetržitě nosit identifikační značku.

Tragédie na floridské střední škole spustila novou vlnu debat o regulaci držení zbraní. Za přísnější pravidla pro jejich prodej minulý týden demonstrovaly desítky tisíc studentů po celých Spojených státech.

Ondřej Elbel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme