Filozofická fakulta Univerzity Karlovy vyslala do univerzitního senátu dva krajně levicové aktivisty:

David Pavlorek (ČSSD) proslul udáním knihy Petra Hampla “Prolomení hradeb” vedení UK, které ji následně odstranila z nabídky univerzitního knihkupectví Karolinum. Píše např. na liberálně-levicový Deník Referendum.

Svazáček zalykající se odporem z existence “xenofobní knihy xenofobního autora vydané xenofobním nakladatelstvím” by byl k smíchu, kdyby se nejednalo o ambiciózního člena Akademického senátu Univerzity Karlovy a místopředsedu AS FF UK … a kdyby si po vzoru totalitních Rudých Gard on a jeho pár soudruhů skutečně nevynutili stažení “ideologicky závadné knihy” z univerzitního knihkupectví. Totéž knihkupectví přitom bez jakéhokoliv protestu ze strany těchto aktivistů prodává Stalinovu knihu Marxism and the National and Colonial Question. Ta jim nevadila.

Sára Vidímová (Strana zelených) je neúspěšnou kandidátkou Strany Zelených do Evropského parlamentu, manželkou vysokého sorosova operativce (Open Society Fund) a dlouholetou aktivistkou hájící např. anarchistické centrum Klinika na Žižkově zmiňované v mnoha zprávách o extremismu.