Vlakové nádraží ve stanici Opava - západ se po mnoha letech dočká kompletní opravy

8. duben 2018 07:20

Správa železniční dopravní cesty utratí přes 100 milionů korun za opravy nádražních budov v Moravskoslezském kraji. Začnou v tomto roce. Týká se to například Opavy. Tamní západní nádraží čeká na kompletní rekonstrukci už desítky let.

Omšelá a ponurá budova západního nádraží je pravým opakem rekonstruované honosnější stavby ve východní části. A měla také jinou historii. O nutnosti oprav se mluví dlouho a teprve teď to vypadá opravdu nadějně.

„Půjde o komplexní rekonstrukci celé budovy. Dispozičně se také změní prostory pro cestující, tak aby nabídly požadovaný standard a komfort. Celkové náklady se předpokládají kolem 70 milionů korun,“ potvrdil Marek Illiaš ze Správy železniční dopravní cesty.

Jako velmi dobrou zprávu to vnímá náměstek opavského primátora Martin Víteček (nez.). „A jsme za to velmi rádi, protože se jedná o další zvelebení veřejného prostoru v našem městě,“ říká.

Do budovy západního nádraží by se měla po rekonstrukci vrátit i policejní služebna.

Západní opavské nádraží je v plánu letošních oprav moravskoslezských nádraží za zhruba 100 milionů korun – počítá se s investicemi také v Bohumíně, Ostravě nebo třeba ve Frenštátu pod Radhoštěm.

autor: mrk
Spustit audio