SensPro, plakát (ilustrační foto) Autor: Holík International s.r.o

Zlín – Rukavice SensPro® od společnosti Holík International získaly celosvětově uznávanou cenu. Red Dot Award v kategorii Product design 2018. Výjimečný funkční design rukavic SensPro ocenila mezinárodní odborná porota, která v letošním roce individuálně posuzovala a vybírala to nejlepší z více jak 6300 přihlášených produktů od designerů a výrobců z 59 zemí světa.

SensPro jsou hasičské zásahové rukavice se zabudovanou elektronikou a senzory, které měří teplotu v nejbližším okolí hasiče i aktuální teplotu vzdálených předmětů.

V praxi jde o to, že hasiči sice mají oděv, který je chrání před žárem a vysokými teplotami, ale při hašení v tak nebezpečném prostředí netuší, a ani nevnímají, v jaké teplotě se pohybují. Pomocí světelného bargrafu na hřbetu rukavice se jim dostane jasná vizuální informace, zda je okolí bezpečné“, vysvětlil za firmu Holík International ředitel pro inovace Tomáš Pekař.

Sens Pro, plakát

„LED diody na světelném bargrafu fungují jako semafor – zelená, oranžová, červená – pozor příliš vysoká teplota“, uvedl.

Rukavice je navržená ve speciálním  3D anatomickém střihu, což výrazně zlepšuje obratnost a komfort pro nositele.

Celý systém včetně dobíjecí baterie je prvním textilním výrobkem, který je certifikovaný pro výbušné prostředí. Součástí rukavic je aplikace do chytrého telefonu, která umožňuje upravit nastavení a zobrazuje naměřené teploty.

SensPro, rukavice hasičům obnovují smysl teplotního vnímání a pomáhají jim chránit svůj vlastní život a zdraví, zatímco zachraňují životy jiných.

Ocenění si přeberou zástupci společnosti na slavnostním Red Dot Galavečeru, který se bude konat 9.července tohoto roku v německém Essenu.

Více, informací o rukavicích SensPro << Bližší informace o společnosti .<<

Zdeněk Světlík,
(red.)*

Komentáře