Menu
TOPZINE.cz
Hudební videoklipy

10 nejlepších letních hitů 90. let

Vlastimil Blažek

Vlastimil Blažek

1. 9. 2017

Písničky se dají dělit do mnoha kategorií. Když přehlédneme styly hudby, můžeme je seskupit do pomalých, divných, rychlých, hezkých, ošklivých, trapných. Ale samostatná kapitola jsou letní hity.

Spousta čtenářů se dostane do mínusu, když se podívá na rok výroby těchto skladeb a zapřemýšlí, kolik jim vlastně bylo let. Devadesátá léta byla opravdu hodně rozdávačná, co se týče letních tanečních pecek.

Velké zastoupení mají v letních hitech oficiální hymny fotbalových mistrovství, ať už jde o evropské či světové šampionáty.

Jednou z největších hitovek všech dob je bezesporu Scatman´s world od Scatmana Johna. To léto koktal nejeden člověk na všech možných diskotékách.

Písničky s brazilskou sambou bývají vždy perfektní. Jednou ze stálic v tomto směru jsou jistě Bellini a letní nářez s názvem Samba de Janeiro.

Skupina Aqua byla dlouhou dobu pomyslným diskotékovým králem a má také zastoupení v letních hitech. Barbie girl lze slyšet dodnes ve většině rádií.

Rok 1996 ovládl robustní zpěvák tmavé pleti, který si říkal Wes. Pilotní singl z jeho alba se jmenuje Alane a drtivá většina lidí jej zná.

Letní hudební úlet má na svědomí formace Sin with Sebastian a ještě ulítlejší videoklip k písničce Shut Up.

The Rigga Ding Dong Song byla opravdovou lahůdkou pro všechny fajnšmejkry letních diskotékových nářezů. Je hodně smutné, že kapela Passion Fruit tragicky zahynula při leteckém neštěstí.

Kdo by neznal legendárního Tarzana. Dvojice Toy-Box má na svědomí typický letní flák s názvem Tarzan & Jane, který stojí minimálně za zhlédnutí.

Jedním z nejlepších songů pro fotbalový šampionát je z roku 1998 a prsty v něm mají Dario G. Carnaval de Paris je stále oblíbeným tématem pro mnohé DJs, kteří tento hudební šlágr remixují ostošest.

A nejen letní hit, ale také tanec vymysleli Los del Rio. Jejich Macarena byla opravdovou C4 mezi hudebními výbušninami.

Naposledy zmíníme seskupení Mr. President, které se svým Coco Jumbo doslova trhalo rekordy v hitparádách. I tato skladba dodnes patří k povinnému vybavení diskoték a klubů.

Ohodnoťte tento článek:
4,3
Právě čtete

10 nejlepších letních hitů 90. let