Bohemistický seminář Moravské zemské knihovny

Letošní akce pro zahraniční bohemisty ve Zlíně.

Zprávy

mzk

Bohemistický seminář vyhlášený Moravskou zemskou knihovnou bude letos probíhat ve Zlíně ve dnech 15. – 21. července. Přednášky se zaměřují na moderní českou architekturu, umění a kulturu první republiky, vhled do aktuálního dění v české literatuře a kultuře. V rámci semináře proběhne také dílna uměleckého překladu. V doprovodném programu se účastníci vydají do Luhačovic Leoše Janáčka a Dušana Jurkoviče. S lidovou kulturou moravsko-slovenského pomezí se seznámí v Rožnově pod Radhoštěm a ve Vizovicích. Program je obohacen o filmové projekce a autorská čtení. Během semináře bude jako každoročně udělena Cena Premia Bohemica za mimořádný přínos české literatuře v zahraničí.

Přihlášku na letošní Bohemistický seminář je možné posílat do 31. 5. 2018 na adresu sinclova@mzk.cz. Registrační poplatek, z něhož bude hrazeno ubytování, doprava v průběhu semináře, exkurze i stravování, činí 2000 korun.

Seminář probíhá ve spolupráci s Fakultou multimediálních komunikací Univerzity Tomáš Bati ve Zlíně a pod záštitou její děkanky doc. Mgr. Ireny Armutidisové.

CzechLit