subscribe: Posts | Comments

Bear Grylls Survival Challenge – Závody v přežití

0 comments
Bear Grylls Survival Challenge – Závody v přežití

Bear Grylls patří mezi instruktory přežití mezi jednu z nejrozporuplnějších postav. Rozhodně se mu ale nedá upřít, že pro mnoho lidí zpopularizoval pobyt v přírodě. Teď se rozhodl jít ještě dál a z přežití udělat sport ve svém novém projektu SurvivalChallenge.

Jde o závod pořádaný již tento víkend v americkém Blue Cloud Movie Ranch – lokaci, kde se točily například filmy Iron Man nebo American Sniper. Dá se tu tedy pomocí filmových kulis vytvořit řada různých prostředí a překážek.

 

 

Účastníky závodu čeká 6,5 kilometrů dlouhá trasa s osmnácti zastávkami, na kterých číhá pokaždé jiná výzva. Mezi úkoly patří kromě základů jako zajištění vody, jídla a ohněnapříklad také orientace ve tmě v umělé jeskyni, zdolávání velkého převýšení, záchrana pilota z havarovaného vrtulníku nebo překonání postapokalyptické dálnice pokryté vraky aut.

 

 

Každý závodník dostane jako pomůcku pro zdolávání překážek batoh plný vybavení. Účastníci závodu ale dopředu nevědí, co bude batoh obsahovat, takže musí až na místě vyhodnotit, co se jim bude v jaké situaci hodit.

Když jde o závod, musí zde být nějaký systém hodnocení, že? Každý závodník bude v různých disciplínách získávat body za sílu, obratnost, výdrž a schopnost se rozhodovat. V těchto kategoriích může dohromady získat 65 bodů. Dalších 35 bodů lze získat za rychlost. Grylls vsadil na moderní technologii a pohyb účastníků závodu bude sledován pomocí RFID čipů. Na konci závodu se body sečtou a dostanete takzvané Survival score.

Do závodu se můžete přihlásit samostatně nebo ve skupině až patnácti lidí. Ceny se pohybují od 95 dolarů pro samotné závodníky, po 1134 pro patnáctičlenná družstva, což není zas tak vysoká cena, když to porovnáte například se startovným na závodech Ironman.

Co na to říkáte, chtěli byste své schopnosti přežít otestovat v takovém závodu? Více info hledejte na Bear Grylls Survival Challenge.

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam