USA – Spojené státy poslední léta trápí růst počtu bezdomovců a drogově závislých. Injekční stříkačky, lidské exkrementy a lidé bez domova však netráví svůj čas na okraji městských aglomerací, ale přímo na chodbách jednoho z nejrušnějších nádraží v San Franciscu.

Civic Center BART Station v San Franciscu je jedním z nejrušnějších tranzitních míst ve městě. Jak ale názorně ukazuje reportáž televizní stanice CBS, na chodbách nádraží se povaluje bezpočet bezdomovců, kteří veřejně užívají drogy, zatímco kolem nich chodí cestující.

Na videu lze spatřit, jak se uprostřed odpadků, zvratků a jiných tělních tekutin povalují bezdomovci, kteří kouří a vstřikují si injekčními stříkačkami drogy. Záběry televizi CBS poslal jeden z cestujících, který chtěl na otřesnou situaci upozornit veřejnost.

Každý den, každé ráno, mezi půl pátou a šestou, jich uvidíte desítky. Všude jsou stříkačky, Crack, heroin…“ řekl televizi autor videa. Pro některé byly tyto záběry šokující, pro jiné se však jedná o všední událost.

Policie tvrdí, že nemá kapacity, aby mohla denně hlídat prostor nádraží. Tiskový mluvčí stanice televizi poděkoval, že na případ upozornila a tvrdí, že jeho organizace „dělá vše, co je v jejích silách s omezenými zdroji, které má„. Starosta San Francisca Mark Farrell řekl CBS, že situace je „nepřípustná“.

VIDEO: BREAKING NEWS – BART Officials Appalled by Video of Rampant Drug Use at Civic Center

Jak ale upozorňují pravicová média, úřady místo toho, aby řešily problém rostoucího počtu bezdomovců, věnují své „omezené zdroje“ nelegálním migrantům.


ZAUJALO NÁS: Milion dolarů na vzdělávání dětských uprchlíků
Na vzdělávání dětských uprchlíků v Asii, na středním východě a v severní Africe byl poskytnut dar ve výši jeden milion dolarů. Dar vládce emirátu Šardžá malajské charitě je dalším pokračováním podpory dětských uprchlíkům.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře