Který stůl bude tím pravým pro vás? Poradíme vám

Který stůl bude tím pravým pro vás? Poradíme vám

Pokud je kuchyně považovaná za srdce domu, pak je srdcem jídelny jídelní stůl, u kterého se rodina pravidelně schází. Na jaké aspekty byste se měli před výběrem zaměřit? Je pro vás správnou volbou rozkládací stůl? Stane se ozdobou vašeho domova jídelní stůl z masivu? Pojďme si zodpovědět otázky, které vás provedou světem jídelních stolů.

Dlouhý, široký a…? Vysoký!

Délka, hloubka a výška jsou parametry, které jsou u jídelních stolů stěžejní. Délka se odvíjí především od počtu lidí, kteří budou pravidelně ke stolu zasedat. Pro jednu osobu se standardně počítá 60 cm, pro čtyři členy rodiny je pak ideálních 150 cm. V případě, že chcete u stolu pohostit i návštěvu, nemusíte si kupovat extrémně dlouhý stůl, ale vsadit na jídelní stůl rozkládací.

Tip: Masivní stůl Aruba

Vysoká pevnost i propracovaný úložný systém činí z masivního stolu Aruba opravdový poklad. Noha stolu je vždy na konci, ať už je složený nebo rozložený, tento systém zajišťuje maximální pohodlí.

Co se týče hloubky, je ideální taková, která vám umožní pohodlně dosáhnout na předměty umístěné uprostřed stolu, řídit byste se měli 70 až 85 cm od středu stolu. Ideální výška stolu je v rozmezí od 75 do 78 cm v závislosti na výšce postavy.

Tip: Masivní stůl Havanna

Jídelní stůl Havanna z dílny české společnosti Rott nabízí klasický design a kvalitu v každém detailu. Stůl může být rozšířen o nástavnou desku z obou kratších stran.

Kulatý, nebo obdélníkový stůl?

Tvar stolu se odvíjí především od vašeho vkusu a vzhledu jídelny. Kolik se ke zvolenému kulatému stolu vleze lidí? Toto číslo se odvíjí od průměru. Metrový průměr je ideální pro tři lidi. I v nabídce kulatých stolů najdete ty rozkládací.

Tip: Kulatý stůl Ida s centrální nohou

Stůl je vyrobený čistě z masivu nebo v kombinaci s nerezovou podloží v průměrech kruhu od 90 cm po 140 cm. Tento stůl může být navíc rozšířený o rozkládací systém.

Materiál stolu

Asi tím nejoblíbenějším materiálem stolu stále zůstává masiv, který dodá vaší domácnosti to pravé kouzlo domova. Je už na vás, zda zvolíte oblíbené dubové, bukové nebo ořechové dřevo. Výhodou masivních stolů je také to, že je lze až několikanásobně zrenovovat. Masiv je také možné mořit do nejrůznějších barev a odstínů.

Tip: Kolekce WoodArt

Dřevo, které bylo dříve součástí stromu, můžete mít i u sebe doma v jeho jedinečné, surové podobě díky kolekci WoodArt. Na výběr jsou jídelní stoly z amerického ořechu, evropského ořechu a divokého dubu, které při správné péči přežijí i několik generací.

Článek Který stůl bude tím pravým pro vás? Poradíme vám byl publikován 1. května 2018 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...