logo

Ovoce s pozitivním vlivem na hubnutí

Ovoce Rady
ovoce

Zhubněte s unikátními produkty:


Ovoce se řadí k potravinám, na které byste neměli zapomínat a každý den byste si měli dát alespoň jeden či dva kusy ovoce nebo odpovídající množství drobného ovoce. A to i v případě, že chcete zhubnout. V žádném případě ovoce nevynechávejte při dietě, protože obsahuje cukr. Také příjem ovocného cukru je důležitý a hlavně ovoce obsahuje velké množství vitamínů a stopových prvků.

Správná strava by se neměla skládat jen z několika potravin, ale mělo by se jednat o pestré stravování, které bude spadat do konceptu rovnováhy. Abyste zhubli nebo si udrželi váhu, jezte nejen bílkoviny (maso, ryby, mléčné výrobky, luštěniny atd.), ale i sacharidy (chléb, rýže, těstoviny, ovoce atd.) a tuky (oleje, semínka, ořechy atd.). Pouze v případě, že budete jíst jídlo pravidelně a v přiměřeném množství, zhubnete.

Právě ovoce slouží jako perfektní potravina, která dokáže nejen zasytit, ale i potěšit skvělou chutí a v neposlední řadě do těla dodáte řadu výživných látek. A pozor, ovoce můžete jíst i večer. Tento mýtus již byl dávno vyvrácen, jen byste večer nemuseli jíst příliš sladké ovoce jako třeba banány.

Nevyhýbejte se ovoci při hubnutí

Avokádo

Mnoho lidí se domnívá, že avokádo je zelenina, ale jedná se o ovoce. Avokádo je extrémně zdravé, i když se skládá z 15 % z tuků, jelikož se jedná o nenasycené mastné kyseliny, což jsou zdravé tuky. Kromě toho se v něm nacházejí vitamíny skupiny B, vitamín C, E a K, z minerálních látek je tam nejvíc draslík, zinek, fosfor či hořčík.

avokádo

Tuky, které avokádo obsahuje, jsou zdravé a pro lidský metabolismus velice důležité. Zrychlují metabolismus a zvyšují hladinu androgenních hormonů, jež jsou zodpovědné za ztrátu tuků u žen i mužů.
Dejte si každý týden nejméně tři avokáda, ať využijete jeho účinky.

Jablka

Další ovoce, které byste neměli přehlížet, jsou jablka. Jablka jsou bohatá na vlákninu, která je při hubnutí velmi důležitá. Ve 100 g jablka se nachází 2,5 g vlákniny, která se nachází ve slupce. Dále jablka zasytí na delší dobu, přitom obsahují velice málo kalorií. Ideální jsou na svačinu nebo ke snídani.

jablka obsahují vlákninu

Dále tělu dodávají vodu, vitamíny C, E, K, B2, stopové prvky, vlákninu a další prvky. Můžete je jednoduše konzumovat kdykoliv a kdekoliv, jablko obsahuje málo cukru, přitom je velmi sladké. Můžete si vybrat z mnoha různých odrůd podle toho, co máte rádi.

Grapefruity

Mezi hlavní výhody grapefruitů patří ty, že se jedná o ne příliš sladké ovoce a to, že mají efekt na hubnutí. Grep obsahuje málo kalorií, čistí střeva, podporuje trávení, posiluje imunitu a hlavně se v něm nachází látka naringenin, která podporuje hubnutí. Další výhodou je jejich obsah vitamínů a minerálů, jenž je pro tělo významný.

grepy a hubnutí

Pro nejlepší účinek snězte každý den ráno půlku grepu. Můžete si také připravit nápoj na hubnutí, smíchejte čerstvou šťávu z grepu (50 ml) s čerstvou šťávou z mrkve (50 ml) a zřeďte s deci vody.

Maliny

Maliny patří ovoce, které opět obsahuje velice málo cukru. 100 g malin zahrnuje 4,5 cukru a 6,5 g vlákniny, což je pozitivní nejen pro ty, kteří dbají na štíhlou linii. Další výhodou je, že se v malinách nacházejí vitamíny skupiny B, vitamín E a K a třetina denní dávky vitamínu C. Nechybějí v nich ani minerální látky (např. mangan, hořčík, zinek či fosfor).

maliny hubnutí

Rovněž jsou maliny vyhledávané kvůli tomu, že regulují hladinu cukru v krvi, zlepšují trávení, snižují chuť k jídlu a podporují správnou funkci metabolismu. V sezóně se malinám v žádném případě nevyhýbejte a dopřávejte si jich co nejvíce.

Ostružiny

Také ostružiny patří mezi ovoce s malým obsahem cukru (4,9 g) a s vysokým obsahem vlákniny (5 g na 100 g). Ostružiny dokáží zasytit na delší dobu, mají příznivý vliv na trávicí soustavu a usnadňuji hubnutí. Kromě toho také pozitivně působí na regeneraci těla, při hojení ran nebo při nachlazení.

ostružiny a hubnutí

V ostružinách se nachází velké množství vitamínu C, poté dost vitamínu K či vitamíny skupiny B. Z minerálů je to železo, zinek, fosfor a draslík. Využijte v létě jejich úrodu a dejte si tyto chutné a malé plody.

Samozřejmě, že i další druhy ovoce jsou při hubnutí přínosné.


Nový komentář do diskuze: