Jak se zorientovat mezi finančními produkty?

Tagy:  bankovní produkty, půjčky, úvěry, Zonky, Air Bank, recenze a zkušenosti

Jak se zorientovat mezi finančními produkty?

S trochu nadsázky je pro lidi stejně problematické jako mít nedostatek peněz také jejich přebytek. V obou těchto situacích se člověk začne zajímat o finanční produkty, jinými slovy kde peníze výhodně sehnat nebo naopak zúročit.

Obvykle ale narazí na problém, u koho se informovat o možnostech. Svěřit se do rukou neznámému finančnímu poradci nechce každý. Negativní zkušenosti mnoha důvěřivců hovoří za vše. Ptát se přátel není také ideální už jen proto, že málokdo chce, aby jeho okolí znalo jeho finanční situaci, ať už je příliš dobrá nebo příliš špatná. A hledat na internetu, kde každý chválí ten svůj produkt? To také není úplně ideální. Rozumné řešení je najít si na internetu recenze a zkušenosti

Například zkušenosti se Zonky jsou jednoznačné. Tato tzv. peer-to-peer platforma spadající pod Home Credit propojuje individuální investory a individuální žadatele o úvěr, zjednodušeně řečeno mezi sebou obchodují obyčejní lidé. První z nich má možnost si vydělat, druhý získá peníze levněji než od banky. Každý investor si navíc sám vybírá, kterému žadateli své peníze půjčí, velkou roli tak hraje příběh, proč žadatel peníze potřebuje půjčit.

Je možné si vzít půjčku od dvaceti tisíc do půl milionu a peníze mívá žadatel do dvou dnů na účtu. Aktuálně má přes Zonky půjčeno více než devatenáct tisíc lidí více než dvě a půl miliardy korun. Nebankovní půjčka zkrátka boduje a nabídne pomocnou ruku i těm, které banka odmítla. Nicméně lidem v insolvenci, dlouhodobě nezaměstnaným a bez žádných doložitelných příjmů nepůjčí ani tady.

Co se týká bankovních produktů, jsou velmi pozitivní zkušenosti s Air Bank, lidem se líbí její lidskost a jednoduché ovládání a minimum byrokracie nebo zákazů. Banka, která je na trhu již od roku 2011, rozhodně nepatří mezi nováčky, kteří musí „nějak“ zaujmout. Šest stovek tisíc věrných klientů využívá běžný účet bez poplatku s lákavým úrokem na spořícím účtu (pro zhodnocení peněz jedním procentem stačí pětkrát měsíčně zaplatit kartou) nebo výhodné půjčky, Air Bank nabízí i pojištění.

Článek Jak se zorientovat mezi finančními produkty? byl publikován 16. května 2018 v 01.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...