Shirt jacket – pláštěnka ve formě košile?

Dlouhou dobu jsem neměl žádnou oblíbenou bundu na jaro. Minulý rok jsem si (teprve!) pořídil klasický trenčkot, ale ten je poměrně dlouhý a dost formální. Pokukoval jsem po jednoduchý bundách typu bomber na zip, ale ty jsou zase moc zprofanované. Má je prostě každý. Až jsem jednou klasicky brouzdal na Suitsupply a objevil tzv. „shirt jacket“.

Shirt jacket se jmenuje proto, že má košilový střih – spodní lem je na bocích vykrojený – a má náprsní kapsičku a límec jako košile. Jen je vyrobená z jiného materiálu – nepromokavého polyesteru, který působí lehce jako pláštěnka. Tmavě zelená barva zároveň evokuje armádu, což byl další bod do plusu. Takže jsem objednal.

Protože jsem při focení hrozně vtipný, musel jsem rozmazat obscénní gesto, které dělám rukou.

Od té doby bylo zatím skoro pořád hezky, takže jsem s ní ještě žádný zatěžkávací liják nemusel přežívat, ale ráno a večer je to ideální svrchní část oděvu, když zrovna na sobě nemám sako. Kromě vnější náprsní kapsy má jen dvě kapsy po stranách, které se zapínají na druk. Rukávy se také dají rozepnout (stejně jako košile), ale to je spíš okrasná než funkční věc.

Na focení jsem si k bundě vzal i tašku Helmsdale od John Chapman a boty Berwick Portnoy. Po sedmi letech moje první derby!

Musím říct, že jsem si bundu hodně oblíbil a mám na ni i dobré ohlasy od ostatních. Působí lehce netradičně, ale dostatečně normálně i pro běžného #menswear nepolíbeného člověka.

Co mám na sobě:

Komentáře

  1. mk

    Neznal jsem, díky za článek. Akorát „pláštěnka“ bez kapuce je jen poloviční. A taky by mě zajímalo, zda je materiál prodyšný?

    1. Post
      Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *