7 nejlepších chytrých fitness náramků (2023), ať už ty s GPS, NFC nebo jen krokoměrem

Sháníte nový fitness náramek?

Chytré náramky jsou vedle nejlepších chytrých hodinek další ze způsobů, jak nejen při sportu sledovat vaše zdraví. Jejich největší výhodou je fakt, že oproti hodinkám jsou často cenově dostupnější.

Právě proto jsme vybrali 7 nejlepších fitness náramků, rozdělených do několika cenových kategorií, ze kterých si může vybrat opravdu každý.

Nejlepší fitness náramky v kostce

Nejlepší chytrý fitness náramek

nejlepší chytrý fitness náramek fitbit charge 5

Fitbit Charge 5

Kompatiblita sAndroid, iOS
Displej1,04″, AMOLED, dotykový
PřipojeníBluetooth, GPS, NFC
SenzoryMěření tepu, EKG, saturace kyslíku, krokoměr
Další funkceVoděodolnost 5ATM (50m)
Baterieaž 7 dní výdrže
Šířka22,7 mm
Hmotnost28 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
  • Kvalitní AMOLED displej
  • Zabudovaná GPS
  • Špičkový software, aplikace
  • EDA a ECG senzory
  • Chybí ovládání hudebních aplikací
  • Vyšší cena

Hledáte-li fitness náramek nabitý funkcemi, díky kterému můžete sledovat své tělo skrz naskrz, Fitbit Charge 5 představuje tu nejlepší volbu.

Charge 5 v sobě spojuje to nejlepší z dalších modelů Fitbitu. Zároveň ale obsahuje několik unikátních funkcí, které nenajdete na žádném jiném zařízení, jako třeba NFC pro bezkontaktní platby přes Fitbit Pay.

Oproti předchozímu modelu je vybavený AMOLED displejem, který je dobře čitelný i na slunci. Náramek je ovládán právě na displeji, pouze některé funkce se spouštějí dvěma tlačítky na boku. Výdrž baterie je velmi dobrá, na jedno nabití dokáže náramek fungovat až týden.

Základní funkce každého fitness náramku na Charge 5 samozřejmě nemohou chybět. Měření frekvence tepu je velmi přesné a sledování cvičení je dostupné pro 20 různých typů sportu. Náramek přitom dokáže některé z nich rozpoznat a začít sledovat sám.

Mezi pokročilejší funkce patří především možnost sledovat trasu při běhu či jízdě na kole pomocí GPS či monitorování spánku a z něj vycházející odhad energie a kvality odpočinku při probuzení. To vám umožňuje lépe plánovat aktivity během dne.

Fitbit Charge 5 obsahuje i několik senzorů, které hlouběji analyzují vaše zdraví. EDA senzor monitoruje stres během běžné aktivity i workoutu, a ECG senzor upozorní na známky srdeční arytmie.

I ten nejlepší fitness náramek by byl k ničemu, kdyby nebyl doplněný o kvalitní aplikaci, která sesbíraná data o vašem těle přemění na použitelné informace. Aplikace od Fitbitu přesně taková je, a snadno ji nainstalujete jak na Android, tak na Apple.

Hlavní nevýhodou Charge 5 je nemožnost ovládat a připojit hudební aplikaci. Pokud tedy při cvičení používáte hudbu jako motivaci, budete stále potřebovat smartphone.

Fitbit Charge 5 je pro vás rozhodně dobrou volbou, pokud od svého fitness náramku požadujete kvalitní výsledky, nadstandardní funkce a nemáte problém si za to připlatit.

Elegantní dámský fitness náramek

Fitbit Luxe

Kompatiblita sAndroid, iOS
Displej0,74″, AMOLED, dotykový
PřipojeníBluetooth
SenzoryMěření tepu, saturace kyslíku, krokoměr
Další funkceVoděodolnost 5ATM (50m)
Baterieaž 5 dní výdrže
Šířka17,5 mm
Hmotnost26,2 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
  • Kvalitní AMOLED displej
  • Stylové, odolné provedení
  • Skvělé senzory srdečních funkcí
  • Bez zabudované GPS
  • Pro někoho menší

Především pro dámy, které hledají fitness náramek od Fitbitu, který ale nepostrádá téměř žádnou z důležitých funkcí, je model Luxe je ten pravý.

Fitbit Luxe je nejodolnější i nejstylovější náramek z celé modelové řady. Na rozdíl od svých kolegů je totiž vybaven tělem z nerezové oceli, ke kterému si můžete vybrat buď klasický pásek ze silikonu, nebo zdobený ocelový. Díky tomu může celý náramek připomínat spíše šperk.

Ocelové tělo je doplněno o AMOLED displej, který je velmi dobře čitelný i na slunci. Pro někoho mohou představovat nevýhodu menší rozměry displeje i celého náramku, ale drobnější ženská zápěstí mohou tento fakt naopak uvítat.

Podobně jako v případě dalších Fitbitů je velkou výhodou výdrž baterie. Náramek můžete na jedno nabití používat zhruba týden.

Mezi hlavní funkce Fitbit Luxe patří měření tepu a dalších údajů o vašem srdci, a v této oblasti dokáže poskytovat opravdu kvalitní údaje. Náramek také dokáže velmi přesně měřit vaši aktivitu u několika druhů sportu a aktivit.

Ovšem například oproti Charge 5 chybí zabudovaný systém GPS. Při běhu se tak můžete spolehnout na méně přesný interní senzor otřesů nebo využít GPS modul vašeho mobilu.

Zajímavou pokročilou funkcí je měření saturaci kyslíku v krvi. Tato funkce nebyla při vydání náramku dostupná, ale nyní ji můžete plně využívat.

Luxe je samozřejmě napojen na aplikaci Fitbit. Ta dovede velmi dobře přeměnit rozmanitá data z vašeho náramku na užitečné informace. Vzhledem k menšímu displeji budete i většinu změn v nastavení náramku provádět právě přes smartphone v aplikaci. V prémiové verzi jsou také dostupné nejrůznější workouty a výživové plány.

Fitbit Luxe je dobrou volbou pro každého, kdo u fitness náramku nepotřebuje všechny funkce Charge a spíše preferuje menší rozměry s atraktivním designem, který ocení především dámy.

Přejít na nejlepší dámské chytré hodinky

Nejlepší fitness náramek do 2000 Kč

nejlepší fitness náramek do 2000 Kč xiaomi smart band 7 pro

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Kompatiblita sAndroid, iOS
Displej1,64″ (456×280), AMOLED, dotykový
PřipojeníBluetooth, GPS
SenzoryMěření tepu, saturace krve kyslíkem
Další funkceVoděodolnost 5ATM (50m)
Baterie235 mAh, až 12 dní výdrže
Šířka28,8 mm
Hmotnost20,5 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
  • Velký, jasný AMOLED
  • Vestavěná GPS
  • Monitoring až 110 sportovních disciplín
  • Slušná baterie
  • Chybí NFC pro platby
  • Vyšší cena vzhledem k ne-Pro verzi
  • Hloupější oproti chytrým hodinkám

V kategorii do 2 tisíc korun najdeme spoustu fitness náramků, ale tím nejlepším se nám zdá Xiaomi Smart Band 7 Pro, který dokonce lehce nakukuje k chytrým hodinkám.

Na první pohled totiž Band 7 Pro opravdu hodinky připomíná, ačkoliv jeho rozměry jsou decentnější. 1,64” AMOLED displej vypadá skvěle a nezradí ho ani jeho vysoký jas. Výdrž baterie je pak taktéž slušná, až 12 dní nebo 3-4 dny s neustálým sledováním a zapnutým displejem.

Mezi klíčové vlastnosti Xiaomi Smart Band 7 Pro patří integrovaná GPS, monitorování srdečního tepu a kyslíku v krvi, základní notifikace z mobilu a aplikace Mi Fitness, která umožňuje sledovat až 110 různých sportovních aktivit. Náramek je přitom kompatibilní s Androidem i iOS.

Pro verze nejnovějšího Smart Bandu ale není úplně bez chyby. Bohužel chybí NFC pro bezkontaktní platby a je tu také otázka poměru cena/výkon, když si jej srovnáte s ne-Pro verzí náramku od Xiaomi, který se prodává za téměř poloviční cenu.

Jestliže vás ale velký displej Xiaomi Smart Band 7 Pro natolik uchvátil a využijete i jeho GPS, například pro běh nebo jízdu na kole, i tak se jedná pořád o vcelku levné zařízení, které vám dobře poslouží.

Nejlepší fitness náramek do 1000 Kč

nejlepší fitness náramek do 1000 Kč xiaomi smart band 7

Xiaomi Smart Band 7

Kompatiblita sAndroid, iOS
Displej1,62″ (490×192), AMOLED, dotykový
PřipojeníBluetooth
SenzoryMěření tepu, saturace krve kyslíkem
Další funkceVoděodolnost 5ATM (50m)
Baterie180 mAh, až 14 dní výdrže
Šířka20,7 mm
Hmotnost13,5 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
  • Výborný poměr cena/výkon
  • Velmi lehký
  • Velký a jasný displej AMOLED
  • Funkce sledování zdravotního stavu
  • Chybí NFC
  • Bez zabudované GPS
  • Nemá automatické nastavení jasu

Xiaomi je se svou řadou Smart Bandů už stálicí na poli levnějších fitness náramků, a tak není divu, že i poslední generace s číslovkou 7 pevně sedí na trůnu této kategorie.

Stejně jako dražší Pro verze, Smart Band 7 nabízí krásný AMOLED displej v užším provedení. S 14 gramy hmotnosti ho na zápěstí téměř nepocítíte a díky voděodolnosti ATM 5 se s ním lze i sprchovat. Baterie pak vydrží až 14 dní, případně 3-4 s Always On funkcí displeje.

Xiaomi pak přináší širokou škálu funkcí, přičemž náramek dokáže sledovat více než 110 sportovních aktivit, včetně běhu, cyklistiky, plavání a jógy. Nabízí také sledování kvality spánku, stresu, srdečního tepu a kyslíku v krvi. Díky propojení s aplikací Mi Fit máte navíc přehled o detailech svého fitness stavu a možnost náramek dle svých potřeb upravit.

Přestože Xiaomi Smart Band 7 nabízí mnoho výhod, některé funkce nám tu chybí. První je určitě NFC pro bezkontaktní platby, případně zabudované GPS, kterou však najdete u Pro verze. Displej také nenabízí automatické nastavení jasu.

Ovšem za tisíc korun toho po takovém fitness náramku nemůžeme žádat až tolik a Xiaomi Smart Band 7 i přesto nabízí jednu z nejlepších výbav, které v této cenové relaci lze nalézt.

Největší konkurent

Huawei Band 7

Kompatiblita sAndroid, iOS
Displej1,47″ (368×194), AMOLED, dotykový
PřipojeníWi-Fi, Bluetooth
SenzoryMěření tepu, saturace krve kyslíkem
Další funkceVoděodolnost 5ATM (50m)
Baterieaž 14 dní výdrže
Šířka26 mm
Hmotnost16 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
  • Jasný AMOLED displej
  • Lehký design
  • Sportovní i chytré funkce
  • Velmi dobrá cena
  • Nemá NFC
  • Chybí GPS
  • Omezené možnosti dalších aplikací

Asi největším konkurentem Xiaomi je pak Huawei Band 7, který je sice podobný, ale přesto nabízí v určitých aspektech trochu něco jiného.

Band 7, tentokrát však od Huawei, je rovněž vybaven velkým AMOLED displejem, zasazeným do lehkého, plastového krytu. Nechybí mu ani snímač srdečního tepu, senzor SpO2 a funkce sledování spánku. Stejně dobrá je i výdrží baterie a to dokonce i s rychlým dobíjením.

Huawei Band 7 umí sledovat širokou škálu sportovních aktivity a k dispozici jsou také funkce pro sledování stresu, dýchací cvičení a monitorování ženského zdraví. Vše je synchronizováno do aplikace Huawei Health s možností nastavení tréninkových plánů.

Huawei svého konkurenta pak přebíjí ve formě chytrých funkcích, ať už jde o zobrazování notifikací z telefonu a rychlé odpovědi, nebo ovládání hudby či fotoaparátu. Ovšem tyto funkce můžete využít jen u Androidu.

Kde má Huawei naopak slabé stránky, je chybějící GPS a NFC, stejně jako chybějící podpora aplikací třetích stran.

Pokud vás ale zaujalo rychlé nabíjení nebo více chytrých funkcí náramků, může být Huawei Band 7 zajímavou alternativou k Xiaomi.

Nejlepší chytrý náramek do 500 Kč

nejlepší chytrý náramek do 500 Kč niceboy x-fit plus

Niceboy X-fit Plus

Kompatiblita sAndroid, iOS
Displej0,96″, OLED, dotykový
PřipojeníBluetooth
SenzoryMěření tepu, krevního tlaku, saturace krve kyslíkem
Další funkceVoděodolnost IP67
Baterie90 mAh, až 7 dní výdrže
Šířka20 mm
Hmotnost25 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
  • Pěkný design a OLED displej
  • Voděodolnost IP67
  • Umí měřit tep i saturaci krve
  • Notifikace z mobilu
  • Nepřesné měření
  • Krokoměr také nemusí vždy odpovídat
  • Občasné problémy se spárováním

Jako vůbec ten nejlevnější chytrý náramek můžeme ještě doporučit Niceboy X-fit Plus, který sice nebude tak přesný jako dražší zařízení, ale stále může dobře posloužit.

X-fit Plus nevypadá vůbec špatně a s voděodolností IP67 zaručuje bezpečné používání během sportovních aktivit. OLED displej je dobře čitelný, přičemž nechybí senzory, jako je akcelerometr (krokoměr), monitor srdečního tepu a monitor kyslíku v krvi. Až sedmidenní výdrž baterie také není vůbec špatná.

Niceboy sice nenabízí kromě chůze žádné sportovní aktivity, ale spíše je zaměřen na sledování a motivaci k pohybu v průběhu dne. Umí tedy počítat kroky, vzdálenost, měřit tepovou frekvenci nebo vypočítávat kalorie.

Pokud se dlouho nebudete hýbat, připomene se, a ráno vám také může pomoci s buzením. Z chytrých funkcích nechybí notifikace z mobilu (zprávy, hovor, sociální sítě), přičemž je kompatibilní s Androidem i iOS.

Asi největší zápory X-fitu jsou v přesnosti měření. Respektive v jeho nepřesnosti. Někteří uživatelé také zmiňují problémy se spárováním náramku s mobilní aplikací.

Ale v ceně do 500 Kč asi není možné očekávat něco jiného. Pokud chcete přesnější zařízení, je potřeba investovat více. V opačném případě Niceboy X-fit Plus může perfektně posloužit třeba jako první fitness náramek na vyzkoušení.

Nejlepší dětský fitness náramek

nejlepší dětský fitness náramek

Fitbit Ace 3

Kompatiblita sAndroid, iOS
Displej1,47″ (240×240), OLED, dotykový
PřipojeníBluetooth
SenzoryAkcelerometr (krokoměr)
Další funkceVoděodolnost 5ATM (50m)
Baterieaž 8 dní výdrže
Šířka16,7 mm
Hmotnost14 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
  • Sledování aktivity a pobídky k pohybu
  • Odznaky za splněné cíle
  • Ovládání pro rodiče
  • Voděodolnost do 50 metrů
  • Neumí měřit tep a další pokročilejší funkce
  • Část funkcí v aplikaci Fitbit je odstraněna
  • Nemusí zaujmout starší děti

Ideální fitness náramek, který bude sledovat aktivitu vašeho dítěte, je osvědčený Fitbit Ace 3, který zaujme svou odolností i možností rodičovské kontroly.

S tříosým akcelerometrem a baterií, která vydrží až 8 dní, je Ace 3 skvělým pomocníkem pro všechny malé sportovce. Je kompatibilní s iOS i Android zařízeními, přičemž si děti v bezpečném režimu Kid View budou moci prohlédnout vlastní statistiky, odznaky a ciferníky.

Ace 3 je vybaveno řadou funkcí, které sledují dětskou aktivitu, ať už jde o počítání kroků, aktivní minuty nebo sledování spánku. Taktéž pravidelně vyzývá k pohybu a tím motivuje k vyšší aktivitě. Díky voděodolnosti až do hloubky 50 metrů se náramek hodí i pro sprchování nebo plavání.

Kde Ace 3 ztrácí je nižší výkon a výbava oproti ostatní Fitbit náramkům, určeným pro dospělé uživatele, například optickému senzoru tepu. Nemusí tak vyhovovat všem věkovým skupinám, jelikož starší děti by mohly vyžadovat náramek s pokročilejším funcemi. Zmínit musíme i aplikaci Fitbit, ve které jsou ve spojení s Ace 3 některé funkce nedostupné.

Pro koho je tedy Fitbit Ace 3 nejvhodnější? Je to ideální volba pro děti ve věku 6 až 12 let, u kterých chcete pěstovat zdravé sportovní návyky a zároveň mít o jejich aktivitě ten nejlepší přehled.

Přejít na nejlepší hodinky pro děti

Nejlepší chytré sportovní hodinky

nejlepší chytré sportovní hodinky garmin venu 3 a venu 3s

Garmin Venu 3 / Venu 3S

OSGarminOS
Kompatiblita sAndroid, iOS
Tvar hodinekKulaté
Displej1,2″ (390×390) / 1,4″ (454×454), AMOLED, Always On, dotykový
V češtiněAno
PřipojeníWi-Fi, Bluetooth, ANT+, GPS, NFC
SenzoryMěření tepu, saturace krve kyslíkem, barometr, kompas, EKG (zatím bez certifikace, tudíž není aktivní)
Sportovní režimyVíce než 30 sportů (běh, cyklistika, plavání, lyžování, posilování, lezení, golf, jóga a další)
Další funkceReproduktor, mikrofon, voděodolnost 5ATM (50m)
Baterieaž 21/26 hodin s GPS
Velikost41/45 x 41/45 x 12 mm
Hmotnost40/47 g
Porovnat ceny na Heureka.cz
Koupit na Alza.cz
  • Pěkný design i displej
  • Slušná výdrž baterie
  • Sportovní a zdravotní funkce
  • Mobilní platby, telefonování
  • Ne tak intuitivní ovládání
  • Spíše základnější měření sportu
  • Mají senzor EKG, ale zatím nejsou certifikovány

Garmin Venu 3 a Venu 3S jsou pokračovatelem úspěšné řady Venu, a díky skvělé kombinaci chytrých funkcí a sportovních funkcí jsou také těmi nejlepšími sportovními hodinkami pro většinu lidí.

Oba modely se pyšní kulatým ciferníkem s dotykovým AMOLED displejem. Venu 3 nabízí 1,4” displej, zatímco Venu 3S je osazen menším 1,2” displejem. Jinak mezi nimi funkčně není rozdíl.

Obě verze tak běží na operačním systému Garmin s řadou sportovních aplikací a nabízí vylepšené sledování spánku, včetně odpoledních šlofíků, měření hladiny hydratace a nebo podporu pro měření síly pomocí externích senzorů.

Nejnovější Venu hodinky můžete využít na širokou škálu sportů, ať už jde o běh, jízdu na kole, plavání nebo třeba golf. Nechybí přitom pokročilé funkce sledování kondice, animace tréninku nebo přehled vytížení svalů a doba jejich regenerace.

Hodinky samozřejmě sledují také váš spánek, nebo hladinu energie (Body battery), úroveň stresu či menstruační cyklus. Samozřejmostí je přesná GPS, přičemž hodinky vydrží až 7-10 dní v závislosti na využívání.

Co se týče nevýhod hodinek, někoho může zarazit ne tak intuitivní rozhraní, oproti klasickým chytrým hodinkám od Applu nebo Samsungu. Pro serioznější sportovce tu pak zase chybí ještě pokročilejší funkce, které najdete třeba i v levnějších Forerunnerech.

To ale stále nemění nic na tom, že Garmin Venu 3 a Venu 3S výborně kombinují chytré a sportovní funkce, a tak jsou ideální pro ty, kteří se aktivně zabývají sportem, ale zároveň nechtějí přijít o chytré funkce, jako jsou mobilní platby nebo telefonování přes spárovaný telefon.

Přejít na nejlepší sportovní hodinky

Jan Šimečík
Jan Šimečík
Vše to začalo první Čtyřiosmšestkou, Siemensem 35i a PS1. Od té doby jsem věděl, že elektronika je moje láska, a dodnes mě to nepustilo. Právě proto jsem založil Toply.cz, abych mohl mé nadšení sdílet a po večerech pomáhat i ostatním. Předtím jsem vedl tým obsahových specialistů u jednoho nejmenovaného zeleného mimozemšťana.