Móda a Společnost

Letní trendy šperky 2018

Každá žena ráda sleduje módní trendy v oblékání. Není nad to, když svůj outfit doplníte šperky, které jsou podle aktuálních trendů právě v kurzu. Pro letošní sezónu je největším hitem vrstvení jemných šperků, nebo naopak šperk jeden, ale za to velmi výrazný.

Další významnou roli pro rok 2018 budou hrát perly, drahé kameny a šperky geometrických tvarů. Zajímavé jsou také tvary různě pokroucené, či záměrně nedokonalé. Nevíte si rady, jaký šperk padne právě vám? Pomůžeme vám v rozhodování.

Fialová pro rok 2018

Vítěznou barvou pro letošní léto se stala fialová. Tato barva symbolizuje klid a životní rovnováhu. Kámen, který nejlépe reprezentuje fialovou barvu, je zaručeně ametyst. Je to kámen čistoty, lásky a ochrany, a býval také kamenem králů.

Další z trendy barev je modrá až tyrkysová. Zde se jako zástupce modré nabízí krásný safír, nebo právě tyrkys. I růžová si našla své místo mezi barvami pro nynější letní období. Růženíny, nebo růžově zbarvené zirkony jsou velmi oslnivými kameny. V neposlední řadě béžová a neutrální bílá je nedílnou součástí letošních trendů.

Vrstvení šperků

Ano tzv. vrstvení je módním hitem číslo jedna. Jak správně vrstvit šperky, aniž by to nebylo přehnané? Kombinace přírodních materiálů a drahých kovů zakázáno není. Je ovšem dobré nekombinovat levnou bižuterii se zlatem.

Máte-li doma několik řetízků různých délek, pak si můžete vrstvení skvěle vyzkoušet. Od řetízků lemujících krk postupujte k delším. Nádherně vypadá, když k řetízkům použijete zlatý náhrdelník s přívěskem.

Stříbrné náramky se výborně vrství s kůží. Vypadá to velmi originálně a splňuje to nejnovější módní hity. Výraznější náramek z bílého zlata doporučujeme doplnit o jemné řetízkové náramky ze stejného zlata.

Budete se možná divit, ale vrstvit lze i prsteny. Několik jemných zlatých prstenů na jednom prstu vypadá překvapivě úžasně. Vždy se však držte jednoduchosti a jemnosti vrstvených šperků.

Čím větší, tím lepší

Zde naprosto vedou dlouhé a velmi výrazné visací náušnice. Čím výraznější budou, tím lépe vynikne váš dekolt a klíční kosti. Stříbrné visací náušnice nejrůznějších tvarů jsou tou pravou volbou. Zvolíte-li řetízkové zlaté visací náušnice, mohou být klidně dlouhé až po ramena. Nejlépe vyniknou, když si vlasy vyčešete do drdolu nebo vysokého culíku. Poté už však nechte dekolt holý, bez náhrdelníků, nebo řetízků.

Novinkou se staly náušnice na jedno ucho. Krásné a výrazné náušnice, které lemují celé ucho, mohou být s perlami, nebo osazené drahými kameny. K méně okázalým patří zlaté záušnice, kdy dvě pevné části spojuje jemný řetízek.

Když výrazný náramek, pak zvolte jen jeden, který bude například osazený drahými kameny. To samé platí i u prstenů. Masivní zlatý prsten s velkým safírem už skvěle postačí jako ozdoba vaší ruky. Letošní léto je opravdu z čeho vybírat, stačí už jen vybrat vám sympatický styl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..