I u vody můžete být eko!

I u vody můžete být eko!

Kategorie: Dámské oblečení, Plavky, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Léto je na svém počátku a mnozí z nás se těší na dovolenou. Její součástí (ne li jedinou náplní) je často pobyt u vody, plavání a slunění se. Chtěli byste být i u vody „eko“ a šetřit přírodu? I to je dnes možné!

Současná doba je fajn v tom, že nabízí nepřeberné množství možností. A to včetně přírodních materiálů, nebo těch ryze ekologických. A dobrá zpráva je, že dnes si lze pořídit i plavky v eko kvalitě.

Wear Your Waste dvoudílné plavkyWear Your Waste dvoudílné plavky

A druhá dobrá zpráva pak, že jsou dostupné i v našich luzích a hájích – tedy v Česku. Konkrétně jsou to dvě značky dámských a pánských ekologických plavek a to Wear Your Waste a Ocean Positive.

Ocean Pozitive plavkyOcean Pozitive plavky

Jejich produkty jsou vyrobené z ekologických materiálů a zpracovávané za eko podmínek. Na výběr máte plavky jednodílné, celé k potápění, i s rukávy a nohavicemi, nebo prima dvoudílné a v mnoha pěkných barvičkách, a v pestré škála variant provedení a střihu.

Wear Your Waste

Jsou plavky odolné proti chloru a soli, opalovacím krémům a olejům, celé neprůhledné. Většina modelů je oboustranných, se skrytými švy a také jsou plně podšité. Značka Wear Your Waste spolupracuje se světovými designéry, a v aktuální kolekci je to třeba izraelská ilustrátorka Lital Gold a nebo francouzský tatér Belly Button.

Ocean Positive

Tyhle kousky jsou rovněž odolné proti chloru a soli, opalovacím krémům a olejům, a celé neprůhledné. Navíc mají UV ochranu UPF 50+ a také jsou střihem řešeny spíše ve sportovním duchu a najdete zde mnohé kousky určené vášnivým potápěčům.

pánské plavky Ocean Pozitivepánské plavky Ocean Pozitive

Econyl

Materiál Econyl, z něhož jsou plavky vyrobeny, patří k polyamidovým vláknům, jež je celé ze 100% recyklovaného textilu a nylonových rybářských sítí, které jako odpad plují v moři. Econyl ve finiši vychází jako příjemný, krásně měkký, prodyšný a rychle schnoucí materiál.

Ocean Pozitive plavky na potápěníOcean Pozitive plavky na potápění

Plavky jsou dostupné na jednom z prvních eshopů s ekologickým oblečením, dá se říci, že se jedná o průkopnický eshop s ekologickým zbožím Férová móda.

Úvodí foto: Wear Your Waste plavky

Zdroj foto: Ferovamoda.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: ekologické plavky, Ocean Positive, Wear Your Waste, Econyl