Sex a vztahy

Platí při nevěře zatloukat, zatloukat, zatloukat?

Co si budeme nalhávat, občas se zkrátka stane, že se partneři podvedou. Mnoho z nich následně řeší dilema, zda se přiznat či si tento „úlet“ nechat jen pro sebe.

O nevěře se nemluví…

„O nevěře se nemluví…“, tvrdí náš přední sexuolog Mirek Plzák a souhlasí s nim i Radim Uzel. Oba jsou toho názoru, že pokud dojde k nevěře je nejlepší zatloukat, a to i v případě, že se nevěra provalí. Zkrátka zatloukat za každou cenu.

Svou logiku to má. Zvlášť pokud pro vás sex s jinou osobou nic neznamenal, nemá cenu ublížit milované osobě a narušit váš vztah tím, že nevěru otevřeně přiznáte.

Na druhou stranu co když se to vaše milované či váš milovaný dozví odjinud? V tom případě to jistě ponese hůř, než kdyby to věděl od vás. A co upřímnost? Nenaruší toto tajemství váš vztah. Možná…Ovšem ztráta důvěry při přiznání nevěry dokáže zničit vztah mnohem více.

Někteří psychologové tvrdí, že přiznání nevěry často u partnerů nemá co dělat s upřímností, ale spíše se slabošstvím a touhou ulevit svému svědomí. Proto dokonce někteří vidí přiznání nevěry jako sobecké gesto. Každý však na to může mít svůj individuální pohled a nakonec záleží jen na vás, čemu se přikloníte.

A co si o nevěře a jejímu přiznání myslíte vy? Je lepší být upřímní a ulevit svému svědomí, nebo mají naši sexuologové pravdu a více se vyplatí nevěru zamlčovat?

Martina

Naše nejnovější, ale nejsnaživější redaktorka a zároveň editorka, která odlehčuje celé naší redakci!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..