Jednorázové oděvy z netkaných textilií ulehčují práci a zajišťují hygienické prostředí

Jednorázové oděvy z netkaných textilií ulehčují práci a zajišťují hygienické prostředí

Potravinářství, zdravotnictví, zemědělství, průmyslová výroba i elektrotechnika – to všechno jsou obory, ve kterých je nutné dodržovat přísná hygienická a bezpečnostní pravidla, která stanovují konkrétní směrnice. Velkou část těchto předpisů lze velmi snadno splnit pomocí jednorázových ochranných pracovních oděvů, které jsou obvykle určeny pro použití ke konkrétnímu účelu.

Výběr jednorázových pracovních oděvů nepodceňujte

Hlavním účelem jednorázových pracovních oděvů je především ochrana zdraví a bezpečnosti člověka, který oděv nosí, ale často také zajištění ochrany okolního prostředí před znečištěním či nákazou.

Jednorázové oděvy není nutné čistit ani prát, a tak se hodí pro použití v nemocničním prostředí, v potravinářské výrobě, ale často také například při malování u vás doma. Obvykle jsou jednorázové oděvy označeny tak, aby bylo na první pohled zřejmé, pro jaký účel použití jsou určeny. A tak zatímco například oděvy typu 5/6 chrání proti prachu a jsou odolné proti postříkání, typ 4 vás již dokáže ochránit i proti vodní nebo olejové mlze. V nabídce však naleznete také jednorázové oděvy z mikropórovité laminované textilie, která vás ochrání před znečištěním různými chemikáliemi či radioaktivními prachovými částicemi.

V sortimentu jednorázových pracovních oděvů si vyberete ochranné pomůcky pro ruce, vlasy, ústa, nohy, ale také celé tělo. Časté využití nacházejí také návleky na boty nebo jednorázové rukavice. Výrobky jsou obvykle prodávány v univerzálních velikostech po baleních o vícero (až sto) kusech.

Jednorázové ochranné pomůcky lze pořídit ve většině obchodů s pracovními oděvy a ochrannými prostředky. Jedním z nich je například internetový obchod Ardon, který se specializuje i na další ochranné pomůcky, jako je bezpečnostní obuv, či prostředky k ochraně sluchu, zraku, hlavy i celého těla.

Článek Jednorázové oděvy z netkaných textilií ulehčují práci a zajišťují hygienické prostředí byl publikován 4. srpna 2018 v 21.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...