Závod okolo jezera Kukonor oslovuje cyklisty svou jedinečností

Tato zpráva byla původně vydána zpravodajstvím Xinhuanet Qinghai/Europe. Níže je uveden celý článek:

Závod okolo jezera Kukonor nazývaný "cyklistickým závodem v nejvyšší nadmořské výšce na světě" nabídl cyklistům náročné výzvy a jedinečné zážitky.

Kolumbijec Hernan Aguirre z týmu Manzana Postobon podle očekávání vyhrál dne 4. srpna 17. závod okolo jezera Kukonor, když v poslední etapě závodu dojel bezpečně na 13. místě.

22letý závodník si v podstatě zajistil titul vyhýbaje se nehodám nebo zdravotním problémům poté, co vyhrál čtvrtou a šestou etapu v horách, kde si vybudoval náskok jedné minuty a pěti sekund, který se ukázal jako nesmazatelný, protože zbývajících sedm etap probíhalo na rovinatých silnicích.

Pro některé cyklisty bylo stoupání v horách příliš náročné, zvláště v 6. etapě, jehož cílová čára byla ve výšce 4120 metrů nad mořem.

"Byla to určitě výzva a já jsem neabsolvoval náležitou přípravu na závod. Když převýšení překročilo hranici tří tisíc metrů, opravdu jsem trpěl a nestoupal jsem dobře," řekl Conn McDunphy z týmu Holdsworth Pro Racing.

Irský jezdec řekl, že pokud přijede soutěžit v příštím roce, musí absolvovat zvláštní přípravu.

Holandský cyklista Sven van Luijk prohlásil, že pro evropské jezdce je překonávání takových výšek obrovská fyzická výzva.

"Před touto etapou jsem měl nějaké dýchací potíže, protože moje tělo nebylo aklimatizováno. Pro nás nebylo možné vyhrát. Jedná se o výšku 4000 metrů."

Oba cyklisté si užívali jízdu v 10. etapě, která zahrnovala 124 km jízdu pouští Tenger.

"Nikdy jsem nebyl na poušti, je to dobrá zkušenost. V jednu chvíli jsem si pomyslel, že se rozteču," řekl McDunphy.

Spalující horko pouště Svena unavovalo, ale líbilo se mu to. "Bylo tepleji, než jsem si myslel, ale byl to pěkný závod, protože nebyl snadný."

"Bylo také velmi horko, nikdy jsem nebyl v takové poušti a kvůli teplu, větru a všemu ostatnímu to byla docela těžká etapa. Myslím, že to byla pěkná etapa, protože byla nová," dodal.

Závod okolo jezera Kukonor, který se začal jezdit v roce 2002, je čtvrtým největším závodem silniční cyklistiky na světě. Při průměrné výšce překračující 3000 metrů je nazýván "cyklistickým závodem v nejvyšší nadmořské výšce na světě."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/728159/Xinhuanet_Tour_of_Qinghai_Lake.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/728160/Xinhuanet_desert.jpg

KONTAKT: Wei Wang, +31 70 3457558, (Fax)+31 70 3466181, wangwei@xinhuaeurope.com

Klíčová slova Sport-cyklistika-Čína-Xinhuanet

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.