Magazín

Fotoporadna

Petr Hricko&Hasselblad #4: Levitace

Bohuslav BrožAktualizováno: 23. 10. 2018 v 14:57 • Rubrika: Fotoporadna

Petr Hricko&Hasselblad #4: Levitace

Kdo jednou viděl tvorbu Petra Hricka, jen těžko si ji někdy příště splete. Charakteristický lehký modrý tón jeho fotek, kouzelná atmosféra, která z nich dýchá, podmanivé výrazy v očích fotografovaných objektů i neskutečný pohled na krásy přírody. Svět tak, jak ho Petr vidí skrze hledáček svého foťáku, vás nenechá bez emocí. Protože má Petr stejně jako my, rád výzvy, přijal naši nabídku půjčit si Hasselblad X1D-50c a nafotit s ním sérii fotek.

Obsah

Petr nás nechal v minulých dílech náhlédnout, jak vnímá lidi, přírodu a místa, které ve svém životě potkává. V posledním díle se podíváme na téma, ve kterém Petr Hricko exceuje - Levitace. Z obecného hlediska je to ošemetná fotografie. Na první pohled je atraktivní, ale nezřídka se za ní schovává prázdný snímek a technické nedodastaky. Jak bylo řečeno, Hríca je fenomén levitace. Netájí se tím, že plný příběh vzniká před focením. Je tak daleko, že občas za přímým příběhem můžeme najít další jiné sdělení nebo poselství. Technické nedostatky, neztrácejte čas, nejsou. Jenom se kochejte.

 

 

 

Jak již bylo řečeno. Levitací jsme se rozloučili se seriálem Petr Hricko & Hasselblad. Alespoň s obrazovou částí. Hríca nám ještě přislíbil rozhovor. Takový přátelský pokec o tom čím ho Hasselblad X1D oslovil, čemu se teď vůbec věnuje, na čem dělá a vůbec o životě. 

Sdílet na


Komentáře k článku

Chráněno pomocí reCAPTCHA Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajůsmluvní podmínky společnosti Google.