24/8
Čistička, septik nebo jímka – kdy je to nutnost a proč? - druhá část

Čistička, septik nebo jímka – kdy je to nutnost a proč? - druhá část

24. srpna 2018 v 14.00, Stavba a rekonstrukce

Sponzorované odkazy

Pokud máte rodinný dům, či rekreační objekt v lokalitě, kde není kanalizace, potřebujete jímku, septik nebo čistírnu odpadních vod. Víte, co si vybrat?

Pokračujeme v našem článku o čističce, septiku a jímce. Dnes přichází na řadu třetí a nejmodernější verze možnosti řešení odpadních vod, a to domácí čistírna odpadních vod.

Čistírna odpadních vod

Domácí čistírna odpadních vod patří k nejdokonalejším a moderním možnostem likvidace odpadních vod v domácnostech rodinných domů. U rekreačních objektů se nepředpokládá, že by se řešily odpadní vody takto.

Je to totiž dost nákladná záležitost. Ovšem v dlouhodobé perspektivě se náklady vrátí. Při provozu se počítají ještě energie (elektřina) a odběry vzorků za poplatek. K domácí čistírně odpadních vod je třeba vyřídit stavební povolení u odboru životního prostředí, protože čistička je vodní dílo, a k tomu povolení k vypouštění odpadních vod na vodoprávním úřadě.

V ojedinělých případech (při vypouštění do podzemních vod) navíc musíte mít hydrogeologické vyjádření o neznehodnocení podzemních vod. Kladem domácí čistírny odpadních vod je její vysoká účinnost čištění, bez jakéhokoli dočišťování odpadních vod. A k nevýhodám patří spotřeba elektřiny a pravidelný dozor a obsluha.

Resumé

Správná odpověď na to, která z variant likvidace odpadních vod je ideální a nejlepší vlastně neexistuje. Roli zde hrají mnohé faktory, především lokalita, využití, obydlenost nemovitosti, rozloha zastavěné plochy i možnosti okolí domu, a též náklady na pořízení i provoz některé verze.

Zdroj foto: Pixabay.com

Sponzorované odkazy:

Reality Magazín

Reality Magazín

Reality Magazín je nově vzniklý projekt, který si klade za cíl mapovat český, slovenský a částečně také zahraniční trh s realitami. Sloganem našeho realitního magazínu je příznačné trojslovní spojení „domy, byty, reality“. Tyto tři slova přesně vystihují obsahovou náplň Reality Magazínu.

Chceme naše čtenáře informovat o nově vystavěných domech a bytech v celé ČR, o architektonic­kých zajímavostech současnosti i těch z dob již minulých. Zaměříme se také na profily českých realitních kanceláří a budeme pro naše čtenáře sledovat novinky v oblasti výstavby, revitalizací, zateplování a jiných.

Pevně věříme, že náš Reality Magazín vám pomůže se zorientovat na trhu s nemovitostmi, pomůže vám vybrat si tu správnou realitní kancelář a třeba vám dopomůže i k lepšímu bydlení.

Doporučujeme

Home nábytek nabízí kvalitní rohové sedací soupravy do každé domácnosti.

Hledáte nové bydlení či byt na investici? Prohlédněte si novostavby v celé ČR a vybírejte z široké nabídky bytů, domů a pozemků na prodej.

Barové židle za skvělou cenu najdete na e-shopu Hawaj.cz

Je libo 2+kk, 3+kk nebo i větší a nové byty Praha? Určitě si vyberete!

Ikdyž se již v poslední době reality Praha tolik nestaví, stále je bydlení v nich velmi výhodné.

domy, byty, reality