A co si vůbec představit pod tímto výrazem? Jde o náhradu starého hypotéčního úvěru za hypotékou novou, jež pro vás bude výhodnější a díky níž budete schopni ušetřit větší množství finančních prostředků. Tento proces lze bezplatně realizovat na konci období fixace. Kdybyste se k podobnému kroku uchýlili dříve, s největší pravděpodobností vás nemine určité penále. Pak se ale refinancování hypotéky nemusí vyplatit.

Refinancování hypotéky od A až do Z

Jestliže se obáváte složitého procesu, následující řádky vás pravděpodobně vyvedou z omylu. Postup refinancování hypotéky je totiž snazší, než se na první pohled zdá. Na počátku všeho oslovíte bankovní či nebankovní společnost, respektive využijete výhodnějšího hypotéčního úvěru.

V okamžiku, kdy budete mít jistotu, že nové splátkové podmínky jsou pro vás daleko přínosnější, přichází na přetřes papírování. To však nemusí být nikterak složité. Profesionální poskytovatelé finančních služeb administrativní záležitosti obvykle přejímají na sebe a vše vyřídí za vás.

To znamená, že po kladném schválení vaší žádosti dojde k vyplacení staré hypotéky a k jejímu nahrazení hypotékou novou. Tu pak začnete splácet dle smluvních podkladů. Jak snadné, rychlé a flexibilní řešení, které vás hlavně nestojí ani korunu navíc. Refinancování hypotéky je totiž službou bezplatnou.

Jak získat novou a lepší hypotéku?

Když už víte, že postup refinancování hypotéky na konci období fixace je snadný a nenáročný, nezbývá než vám sdělit, jak se dopracovat k výhodnějším splátkovým podmínkám. Ty samozřejmě obdržíte pouze za předpokladu, že si porovnáte hned několik produktových nabídek z bankovního a nebankovního segmentu. Rychlým a efektivním řešením je v tomto směru refinancování hypotéky kalkulačka. Online nástroj, díky němuž ušetříte nejenom peníze, ale i svůj drahocenný čas. Nemusíte opouštět prostory svého domu a podrobné srovnání nabídek můžete realizovat kdykoliv. A jak funguje kalkulačka pro refinancování hypotéky?

  • Vyplníte nenáročný online formulář, do kterého uvedete patřičná kritéria úvěru.
  • Během vteřiny obdržíte nabídky od známých bankovních i nebankovních společností na jediném místě.
  • Vyhledáte si ten nejvýhodnější produkt na základě vašich přesných kritérií.
  • Prostřednictvím online žádosti se pustíte do realizace refinancování hypotéky.