Nejděsivější místa

Nejstrašidelnější vesnice v Británii – má zápis i v Guinnessově knize rekordů

V anglickém hrabství Kent se nachází vesnička Pluckley, v níž žije přibližně tisíc obyvatel. Potkat zde ducha není podle místních obyvatel ničím výjimečným.

Možná i proto byla tato vesnička v roce 1989 zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejstrašidelnější vesnice v Británii. Kde se duchové nejčastěji zjevují a kolik jich vlastně je?

Vítejte v Pluckley!
Nejen lovci duchů, ale i množství Britů ví, že pokud se chtějí setkat s opravdovými přízraky, nejideálnějším místem v Británii je vesnička Pluckley, kde se to duchy a paranormálními jevy jen hemží. Proto je tato vesnička vyhledávanou “destinací” i během Halloweenu, což potvrzují nejen místní obyvatelé, ale i lovci duchů, kterých tu je každý rok opravdu požehnaně.

Podle Guinnessovy knihy rekordů bylo Pluckley v roce 1989 domovem dvanácti různých duchů, dnes se mluví už o patnácti. I pro různé televizní štáby je vesnička vyhledávaným duchařské místem, kde během Halloweenu musí na bezpečnost turistů a místních obyvatel dohlížet množství policistů. S různými přízraky se můžete setkat nejen na místním hřbitově a v kostele, ale i ve zdejším hostinci, blízkém lese, na přístupové cestě do vesničky a v dalších domech po celé vesnici.

Červená, Černá a Bílá paní
Nejznámějším duchem ve vesnici Pluckley je takzvaná Červená paní, kterou vidělo množství lidí. Podle legendy by mělo jít o anglickou skladatelku lady Mary Deringovou, která zemřela v roce 1704 jako 74-letá. Zjevuje se prý kvůli tomu, že přišla v mládí o své dítě, které stále na místním hřbitově hledá. Faktem je však i to, že Mary Deringová měla až 17 dětí a až sedm z nich zemřelo ve velmi mladém věku. Kvůli kterému dítěti se zjevuje tak není jasné, navíc lady Deringové byly až dvě.

Druhou lady Deringovou je žena, která zde je známá jako Bílá paní, která žila ve 12. století a zemřela ještě jako mladá. Její příbuzní se však báli, že se po smrti vrátí, a proto byla pohřbena až v sedmi olověných rakvích, které byly vloženy do velké dubové rakve. Pohřbena byla v rodinné kapli v kostele svatého Mikuláše. Říká se, že právě Bílou paní lze spatřit v kostele ve večerních hodinách, a také se zjevuje v rodinné kapli, kde ji viděli lidé klečet.

Místní lidé hovoří také o tom, že se v noci z podlahy kostela ozývá podivné klepání a lidé, kteří se tam v té době nacházejí, cítí něčí přítomnost. Někteří svědci hovoří také o tom, že v kostele viděli přízrak ženy v bílých šatech, jiní mluví o přízraku ženy v černých šatech. Někteří si dokonce myslí, že Červená, Bílá a Černá paní je tatáž osoba. Několik legend je tak propletených, že dnes už přesně nikdo neví jak to vlastně je.

Další přízraky a záhadné jevy
Známý je i místní hostinec Black Horse, tedy Černý kůň, kde se již několik desítek let projevuje poltergeist. Po první světové válce se podle místní legendy ve vesnici oběsil i ředitel školy jménem Henry Turff, jehož silueta je vídat na stromě, kde spáchal sebevraždu. Na mostě Pinnocks Bridge je také vídat mlhavou sedící postavu cikánky, která se podle zdejší kroniky volala Abigail Nicholas.

Dalším známým místem s množstvím přízraků je les v blízkosti vesničky, kterému se říká Křičící les. Z lesa je slyšet mnoho mužských a ženských výkřiků, které se připisují lidem, kteří se v lese během staletí ztratili. V křičícím lese je vidět i záhadné mlhy, které se podobají postavám lidí.

Ve vesničce Pluckley se však dějí i jiné záhadné jevy jakými jsou mimořádná sucha, záplavy, zásahy bleskem nebo přemnožení různých zvířat a živočichů. Poslední takovou událostí je přemnožení much, které se zde odehrálo v říjnu roku 2010. Několik desítek tisíc much doslova “obsadilo” celou vesničku a místní obyvatelé raději ani nevycházeli ven. Proč se v Pluckley soustřeďuje tolik negativní energie?

Mluví se o tom, že vesnička se nachází na místě, kde se setkává několik linií zemské energie, která pochází z místa hluboko v zemi. A právě z tohoto důvodu se na jednom místě soustředily různé energetické proudy, které doslova přitahují různé přízraky, paranormální jevy, ale i záhadné abnormální přírodní jevy.

Mnozí lovci duchů však hovoří také o tom, že některé duchařské historky si místní obyvatelé vymysleli, případně zveličili, aby se jejich vesnička stále považovala za tu nestrašidelnější v Británii, což je nepochybně výhodné i pro zdejší podnikatele pracující v cestovním ruchu. Přesto (nebo kvůli tomu) se do Pluckley každoročně vydává množství turistů i lovců záhad z celého světa. Jinak tomu zřejmě nebude ani během letošního Halloweenu.

Videogalerie:

k0m1s

Jsem obyčejný člověk, který ve svém volném čase tvoří zajímavé webové stránky. Poslední dobou se velmi zajímám o tajemno, z čehož vznikl i tento web.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button

Bylo zjištěno blokování reklam

Prosíme, vypněte blokování reklam pro tento web. Reklamy nám pomáhají s provozem webu. Děkujeme.