5. září 2018 • 11:01

Spilková se vrací do akce, ve Francii bude bojovat o major

Autor: šp, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpátky do práce! Golfistka Klára Spilková se po měsíční přestávce v kalendáři Ladies European Tour (LET) vydává na další část rozkouskované sezony. Od čtvrtka bude na Lacoste Open de France bojovat nejen o umístění na předních příčkách pořadí, ale také o účast na závěrečném majoru sezony Evian Championship.



Třiadvacetiletá Spilková potřebuje udržet současné páté místo v žebříčku Order of Merit evropské série LET, aby si pátý z majorů od 13. září zahrála. Loni na něm v Evian-les-Bains startovala a neprošla cutem.

Na Open de France absolvuje česká hráčka teprve šestý start na letošní Ladies European Tour, kde byla dosud nejlépe druhá po play off v Maroku. „Čtyři týdny po Scottish Open a British Open jsem strávila doma,“ uvedla Spilková.

Na British Open vylepšila padesátou příčkou své nejlepší umístění na majorech. „Týden jsem si udělala úplné volno od golfu. Poté jsem se postupně vracela k tréninku a cvičení. Zahrála jsem si Albatross těsně před Czech Masters a byl to na krásném hřišti zážitek. Jinak jsem se připravovala s trenérem Lukášem Martincem na Černém Mostě a také jsem absolvovala trénink s reprezentačním koučem Staffanem Johanssonem. Prošli jsme si všechny aspekty hry a hodně mi to dalo,“ prohlásila hráčka Czech National Teamu a členka globálního týmu KPMG.

Novým dějištěm turnaje Open de France je letos Golf du Médoc Resort v Pian-Médoc nedaleko Bordeaux, někdejší dějiště European Challenge Tour a také mužského Open de France. Turnaj se hraje na hřišti Chateaux Course (délka 6461 metrů, par 71) o odměny v celkové výši 275 tisíc eur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud