Jaké jídlo na kocovinu?

Znáte to. Večer se skvěle bavíte a ráno je z toho pěkná kocovina. Hlava jako střep, žaludek jako na vodě. Čím si žaludek zpravit a dostat se co nejrychleji do formy?

Na zvládnutí potíží po nadměrné konzumaci alkoholu existují různé osvědčené postupy.

muz okurky

Někdo se zpravuje sklenicí kyselých okurek, jiný vypije sklenici piva. Neláká vás ani jedna z variant? Jaké jsou další tipy proti kocovině?

Vejce

Vajíčka jsou zdrojem cysteinu, aminokyseliny, která pomáhá játrům odbourat toxiny a díky tomu vás mohou dostat z kocoviny.

Banány

Banány jsou plné vitaminu B6, který je jednou z nejúčinnějších látek proti kocovině. Snězte tři banány najednou, které vám zaručí přísun doporučené denní dávky zmiňovaného vitaminu.

Špagety carbonara

Osvědčeným jídlem na zahnání opice jsou špagety carbonara. Zkuste je, přípravu zvládnete za 20 minut a výsledek je k nezaplacení!

Pro čtyři nebo pro dva extra hladovce
500 g špaget
200 g pancetty – lze nahradit angl. slaninou
6 žloutků
60 g strouhaného parmezánu
0,5 dcl olivového oleje
černý mletý pepř

Pancettu nakrájejte na nudličky a vhoďte na pánev s trochou oleje. Opečete dokřupava. Mezitím rozšlehejte žloutky spolu s parmezánem. Špagety uvařené podle návodu na obalu a vhoďte na pánev s pancettou a prohoďte. Pánev odstavte a přidejte vyšlehané žloutky a ještě jednou promíchejte. Podávejte co nejrychleji.

Vývar

Dobrým pomocníkem je silný masový vývar s masem, nudlemi a zeleninou. Díky němu se tělu doplní potřebná tekutina, tělo získá živiny a hlavně minerální látky.

  • Co ještě zkusit? Pohyb! Donutit se k tělesné aktivitě je pěkná výzva, ale takové plavání nebo běh organismus dobře nastartují.

Čím se dáváte do cajku vy?

Jarda
foto: pixabay.com

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>