Požár domu ve Fryštáku na Zlínsku. Foto: HZS Zlínského kraje

Zlínsko – V pátek 7. září, pár minut po půl deváté ráno došlo k mohutnému požáru rodinného domu, ve Fryštáku na Zlínsku, v místní části Vítová. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. Hořela střecha i část domu.

O požáru dnes informovala krajská mluvčí zlínských hasičů Lucie Javoříková s tím, že po příjezdu hasičů byla kompletně zasažená střecha domu požárem, který ohrožoval budovu v těsné blízkosti zasaženého domu i sousední rodinný dům. Hasiči proto ihned začali s ochlazováním těchto budov, aby je požár nezasáhl.

Obyvatelé zasaženého domu byli všichni v bezpečí venku mimo hořící dům a nikdo z nich nebyl zraněn. V domě však zůstali vzácní papoušci. Jakmile to situace dovolila, hasiči je v pořádku vynesli ven.

Dramatické chvilky si zažili i další desítky papoušků, nacházející se ve vedlejší budově, ve které došlo k lehkému zakouření. Hasiči zde použili přetlakovou ventilaci, aby kouř rychle dostali mimo budovu a papoušci nebyli ohroženi na životě. Několik opeřenců však nepřežilo,“ upřesnila Javoříková.

#LZS Ostrava - noční vzlet


ČTĚTE TAKÉ: Žena se na Novojičínsku vážně zranila při jízdě na koni, do nemocnice ji transportoval vrtulník
K závažnému úrazu byli ve čtvrtek 6. září večer voláni záchranáři na Novojičínsku. Poblíž obce Sedlnice spadla třiačtyřicetiletá žena tak nešťastně z koňského sedla, že si způsobila vážná poranění. Do nemocnice ji musel přepravit záchranářský vrtulník. 

Při požáru byl poškozen sousední rodinný dům. Popraskala okna balkónových dveří a byla poškozena fasáda domu.

Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požáru, který po ohledání místa požářiště stanoví příčinu vzniku požáru a vyčíslí vzniklé škody,“ doplnila k požáru mluvčí hasičů.

-sim, (red.)

Komentáře