Posilování čínského mlékárenského průmyslu prostřednictvím inovací a restrukturalizace řetězce globálních zkušeností společnosti Yili

Město Wageningen v Nizozemsku, které je nazýváno "Městem přírodních věd", bylo svědkem bouře mozků mezi zástupci z Číny a Nizozemí. Dne 12. září zde probíhala modernizace činnosti Evropského inovačního centra Yili na téma "Umožnění globálního propojení prostřednictvím inovací" a také slavnostní otevření spolupracující laboratoře Yili při univerzitě ve Wageningenu.

Akce se zúčastnila prezidentka Wageningen University paní Fresco, generální ředitel společnosti Yili Group Zhang Jianqiu a příslušní zástupci Velvyslanectví Čínské lidové republiky v Nizozemském království, Čínské průmyslové a obchodní komory v Nizozemském království a Čínské komory mezinárodního obchodu, několik odborníků z Číny a Nizozemska v oblasti ekonomiky, vědy a technologií, mezinárodní partneři společnosti Yili Group a dalších více než 200 hostů.

V roce 2014 založila skupina Yili společně s univerzitou Wageningen v Nizozemsku "Evropské centrum výzkumu a vývoje", které je zámořským výzkumným a vývojovým centrem s nejvyšší specializací v Číně. V rámci slavnostního otevření pan Zhang Jianqiu oznámil, že se Evropské středisko pro výzkum a vývoj Yili oficiálně stává Evropským inovačním centrem, které je důkazem pokračování společnosti Yili v inovacích.

Této akce se zúčastnil zástupce generálního tajemníka Čínské komory mezinárodního obchodu Zhang Yi a vyjádřil, že Evropské středisko pro výzkum a vývoj Yili od svého založení až po modernizaci pokrývalo různé oblasti, vybudovalo mosty mezi zeměmi a kontinenty a integrovalo odlišné kultury, což lze využít nejen k uspokojení technologických požadavků podniků, ale i k přímému přenosu inovací výzkumného ústavu. Může být považováno za vynikající příklad nevládní spolupráce mezi Čínou a zahraničními zeměmi a stanovení nového měřítka pro rozvoj podniků v situaci světové hospodářské integrace v budoucnu.

Paní Fresco vyjádřila svůj názor ve svém projevu: "Univerzita Wageningen je jednou z nejlepších zemědělských univerzit na světě a Yili je největší mlékárenskou společností v Asii. Spolupráce mezi univerzitou Wageningen a Yili je nejen prospěšná pro čínský trh, ale především pro globální trh. Nicméně, miliony lidí stále trpí chudobou a podvýživou, což nás vede k tomu, abychom zvážili využití ekosystému, půdy, dobrých zdrojů bílkovin a mnoho dalších oblastí. Máme přísloví, že jablko k snídani nemoci zahání, ale myslím, že sklenice mléka denně nemoci zažene také. Doufám, že společnost Yili a univerzita Wageningen budou moci více spolupracovat na poskytování některých zdravých produktů a přinést pozitivní výsledky celé společnosti."

Evropské středisko pro výzkum a vývoj Yili vynaložilo od svého založení velké úsilí v oblastech "Systému včasného varování v oblasti bezpečnosti potravin" a "databáze mateřského mléka" a dalších, aby zjistilo co nejvíce informací a mohlo vytvořit systém včasného varování v oblasti bezpečnosti potravin, aktualizovat první výzkumnou databázi mateřského mléka v Číně a neustále podporovat rozvoj skupiny Yili a mlékárenského průmyslu v Číně.

V uplynulých letech považovala společnost Yili inovaci za "stěžejní" základ pro rozvoj podniku; byly zavedeny různé způsoby inovace pro primární, sekundární a terciární průmysl v průmyslovém řetězci; pro organizační strukturu bylo vytvořeno několik inovačních institucí doma i v zahraničí, aby bylo možné koordinovat globální zkušenosti a plánovat budoucnost. V "Seznamu 20 světových špičkových podniků v globálním mlékárenském průmyslu", které vydala banka RABOBANK, patří společnost Yili mezi první desítku v celosvětovém mlékárenském průmyslu a v Asii se již řadu let řadí na první místo.

Pan Zhang Jianqiu dále uvedl, že v posledních letech, s neustálým zrychlováním diverzifikace poptávky spotřebitelů a integrací celosvětového mlékárenského průmyslu, se inovace stala "vítěznou volbou" pro zajištění budoucnosti podniku. V této souvislosti společnost Yili prosazuje vývojový koncept "inkubovat budoucnost inovacemi a propojovat svět moudrostí" a neustále podporuje inovace a rozvoj mlékárenského průmyslu zaměřující se na "posílení" a "integraci". V budoucnu bude společnost Yili Group neustále podporovat inovace a umožňovat, aby se staly "motorem" rozvoje společnosti Yili a dokonce i mlékárenského průmyslu v Číně.

Ve stejný den se také konalo "první zasedání Rady pro podnikání mezi Čínou a Nizozemskem", které organizovaly Čínská komora mezinárodního obchodu a Yili Group, kde účastníci společně a podrobně prozkoumali hospodářskou a obchodní spolupráci mezi Čínou a Nizozemskem v současné situaci.

Odkaz na fotografie:

http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=319187

http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=319188

KONTAKT: Pan Zhang, Tel.: 86 10 88053680

Klíčová slova Nizozemsko-potraviny-hospodářství-Yili Group

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Finance, ekonomika
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.