Menu
StudentMag
Studentské finance

Jak prodat učebnice ze střední školy? Přinášíme vám 4 nejběžnější tipy

Redakce

Redakce

17. 9. 2018

Doma se vám za ta léta na střední jistě nahromadila kopa učebnice. Pokud jste již středoškolské studium ukončili, pravděpodobně je už nikdy nevyužijete. Uvažujete nad tím, že byste je prodali? Pak pro vás máme rady, jak na to.

Jsou učebnice, které při dalším studiu na vysoké škole již pravděpodobně nevyužijete, proto je zbytečné takové knihy či sešity nadále shromažďovat. Potom je nejlepší předat je člověku, který je využije po vás. Jsou však i učebnice obecných základů, které se můžou hodit podle vašeho dalšího pracovního zaměření či studia.

Nižší ročníky

Nejběžnější způsob prodání knih je hledání potenciálních zájemců přímo ve škole, a to mezi nižšími ročníky. Často se například stává, že studenti se alespoň s jedním studentem z nižšího ročníku znají a právě přes něho můžou rozšířit zprávu o prodeji knih.

Přinášíme 5 tipů, kde shánět učebnice a skripta na VŠ a kde raději ne

Školní nástěnky

Stejně tak je možné využít nástěnky, které bývají součástí snad každé školy. Tam stačí jednoduše vyvěsit inzerát o tom, jaké učebnice a za jakou cenu prodáváte s kontaktem přímo na vás.

Inzerce na internetu

Čím dál častější možností je také inzerce na internetu. Je mnoho serverů, které nabízí inzerci zdarma, což znamená, že si zde každý může dát k prodeji, co chce, a na jak dlouho bude potřebovat, tedy do doby, než zboží někdo odkoupí.

Internetová možnost prodeje přijde vhod především kupujícím. Jako prodejci totiž k inzerátu můžete přiložit také fotografii, aby případný zájemce věděl, v jakém stavu se zboží nachází a zdali nastavená cena odpovídá kvalitě.

Učebnice z druhé ruky: víte, v čem je jejich kouzlo oproti novým?

Antikvariát

Nejrychlejší možností, jak knihy prodat, je rovnou si zajít do nejbližšího antikvariátu, kde vám knihy odkoupí. Samozřejmě v případě, že takových učebnic již nebudou mít k dispozici víc. Cena se vždy odvíjí od stavu učebnice.

Ohodnoťte tento článek:
3
Právě čtete

Jak prodat učebnice ze střední školy? Přinášíme vám 4 nejběžnější tipy