Bydlení a rekonstrukce

Autor: Hedvika Remová

0

4 tipy, jak vybrat vánoční osvětlení

Vánoční svátky jsou plné radosti, překvapení a krásných dekorací. Obzvláště se těšíme na ty svítící, které prozáří studené a temné zimní noci. Jenže, jak správně vybrat vánoční osvětlení? To vám poradíme v tomto článku.

Rozvrhněte si výzdobu

Ještě před samotným nákupem si ujasněte, co vlastně budete potřebovat. Chcete nakoupit kompletní výzdobu, nebo jenom potřebujete doplnit stávající sbírku? V případě, že si chcete udělat radost a rovnou si pořídit kompletní vánoční dekoraci, sepište si seznam, bez čeho si výsledek nedokážete představit.

Nezapomeňte na venkovní dekoraci

Aby byla výzdoba kompletní, nesmíte zapomenout na venkovní vánoční osvětlení. Počítají se dekorace do oken i světelné řetězy pro umístění na keře a stromy. Pokud máte tu možnost, snažte se vytvořit vánočně vypadající zahradu, protože udělá radost nejenom vás, ale i všem kolemjdoucím. Dejte si však pozor a za účelem venkovní výzdoby vybírejte pouze druhy osvětlení k tomu přímo určené. Jsou totiž vyrobena tak, aby lépe odolaly chladu a vlhku.

Úsporné LED osvětlení

Když se rozšoupnete a rozsvítíte celý dům i zahradu, můžete zjistit, že se trochu zvedl účet za elektřinu. Ovšem v případě, kdy zvolíte úsporné vánoční osvětlení, nemusí to být tak hrozné a téměř to nepoznáte. Řeč je o LED osvětlení s hlavní výhodou v podobě mnohem nižší spotřeby. Kromě toho je tato technologie bezpečnější a nabízí delší životnost. Pokud si tedy koupíte svítící řetěz, pravděpodobně vám vydrží několik let.

Kombinujte více prvků

Dnešní vánoční výzdoba je už hodně založená právě na svítících prvcích. Samy o sobě však nestačí. Vhodně je doplňte například nejrůznějšími přírodními dekoracemi či ozdobami, které si vyrobíte doma. Přidejte několik klasických barevných koulí, háčkovaných ozdob a podobně a úspěch se jistě dostaví. Vánoční osvětlení totiž nakoupíte z pohodlí domova na internetu, tak proč si neužít ještě trochu zábavy u výroby vlastních ozdobiček?




Komentáře jsou uzavřeny:

Nahoru ↑