Menu
oBěhání.cz
Vybavení na běhání

RECENZE: Batoh na běhání? O tomhle nebudete vědět

Martin Peška

Martin Peška

1. 10. 2018

Lámete si hlavu nad tím, jak správně vybrat běžecký batoh a který je ten pravý pro vás? Možná vás v širokém výběru zaujme unikátní počin českého start-upu. Netypický batoh na běhání Binder Jogger od značky MASK Gear.

Běžecký batoh je doplněk, který nepotřebujete mnohdy jen na dlouhé běhání, kdy občerstvovací stanice jsou na vaší trase s velmi řídkou frekvencí, či se na ně nechcete pro účel doplnění tekutin spoléhat. Často si jdete zaběhat před prací, ale potřebujete si někam uložit nezbytné drobnosti jako je mobil nebo klíče. V případě, že běháte až přímo do práce, tak to mohou být další klíče a peněženka.

V takovém případě je zbytečné pořizovat si patnáctilitrový batoh, ale mohl by vás zaujmout inovativní produkt, jehož autorem je Martin Skalník.

Batoh drží na těle, aniž byste ho při běhu vnímali

Jednou z klíčových výhod produktu je jeho jednopopruhovost. Což ho odlišuje už samotným vzhledem od klasických batohů, současně ho na těle vůbec necítíte, takže vás zdaleka neomezuje tak, jako běžecká vesta. Přesto vám umožňuje pohybovat se maximální rychlostí.

Jedná se v podstatě o dva designově velmi jednoduché spojitelné černé pásy s reflexním logem a proužkem spojené řemínky a upínací šňůrkou. Oba černé díly obsahují po třech kapsách (dvě vnitřní na zip a jednu vnější na suchý zip). Na rozdíl od klasických batohů si jej neposazujete na obě ramena, ale upínáte přes hrudník a pouze jedno rameno.

Přístup do kapes batohu klidně i za běhu

Vnitřní kapsy, které jsou na zip, máte jak na zádech, tak na prsou. Minimálně dvě vepředu máte okamžitě při ruce bez nutnosti sundání z těla. Při odepnutí jedné přezky lze snadno Binder Jogger přetočit a dostat se pouhým přehmátnutím do i do zbylé části „zavazadlového prostoru“.

Kromě dříve jmenovaných nezbytností je v kapsách netradičního batohu místo na malý vak s pitím, nebo menší svačinu v podobě ovoce. Stejně jako vy nevíte o batohu, ani takový banán v Binder Joggeru nemá páru o tom, že jste ho zvali třeba na půlmaraton. Díky „několikakomorovému“ systému se rozhodně nemá čím otlačit, natož proměnit v nechtěné pyré.

Neplechu v prostoru batohu vám neudělá ani vlastní pot. Materiál, z něhož je Binder Jogger vyroben, je voděodolný.

Zprvu pro vás bude jistě nezvykem zapínání Binderu přes rameno a pod ním, ale po 7 dnech si na něj zcela zvyknete.

Martina Skalníka vedla k výrobě unikátního produktu jeho pohybová aktivita známá jako parkour, při kterém se s batohem často ocitnul i vzhůru nohama.

To já ho velmi záhy ocenil při méně náročné aktivitě. Už po dvou proběhnutích, jsem si zcela automaticky vzal batoh na sebe i při procházce se psem. A po 14 dnech intenzivního nošení při ranním běhání jsem si ho vzal i na výlet na motorce. Opět jsem do něj uskladnil svůj mobil, který mi do této doby tvořil společně s klíči a peněženkou již značnou bouli v náprsní kapse motorkářské bundy.

Zvyknete si na něj tak, že se budete nenávidět, když si ho zapomenete.

Běžecký batoh Binder Jogger, MASK Gear

Cena: na oficiálním webu 2590  Kč

Klady:

– Rychlost nasazení batohu

– Snadná přístupnost předmětů ze všech kapes bez nutnosti sundavání batohu

– Lehkost a velmi dobrá fixace k tělu

– Voděodolnost materiálu

Zápory:

– Omezený výběr: produkt je nabízen v  pouze jedné barevné variantě (zatím 😉)

– Produkt prozatím myslí jen na muže a ženy s decentním poprsím

Ohodnoťte tento článek:
5
Právě čtete

RECENZE: Batoh na běhání? O tomhle nebudete vědět