Dýňový chlebíček s polevou z hořké čokolády a vlašskými ořechy



Řekla jsem si, že tu dýni vezmu letos zodpovědně. Tz. otestovat ji ve spoustě nových receptů. Ve skutečnosti to bylo tak, že jsem do předchozího receptu potřebovala dýňové pyré a samozřejmě jsem ho udělala moc, takže nezbylo nic jiného, než spotřebovat zbytek... no a výsledek byl parádní, proto se Vám musel ukázat na blogu... :-)



Dýňový chlebíček s polevou z hořké čokolády a vlašskými ořechy

(1 forma na chlebíček)


Dýňový chlebíček
  • 1/4 hrnku mandlového mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1/4 hrnku ovesné mouky
  • 1/4 hrnku mandlové mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky dýňového koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 přezrálý banán
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • hrst vlašských ořechů

Na dokončení

  • cca 50 g hořké čokolády
  • hrst vlašských ořechů


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mléko smícháme s jablečným octem a odložíme stranou. 

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s ovesnou a mandlovou. Případně pomeleme ovesné vločky a mandle na mouku. přidáme sodu, dýňové koření, kurkumu a důkladně promícháme.

V jiné menší misce rozmačkáme pomocí vidličky banán a prošleháme jej s dýňovým pyré s rozehřátým kokosovým olejem, javorovým sirupem a mlékem.

Tekutou směs opatrně vlijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr přidáme nalámané vlašské ořechy a ještě trochu promícháme. 

Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a přelijeme do ní těsto. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 50 minut.

Vytáhneme z trouby, necháme cca 10 min odpočinout, a až poté vyjmeme z formy a dáme chladit na mřížku. 

Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu, polijeme jí chlebíček a ihned posypeme nalámanými vlašskými ořechy. Necháme ztuhnout a můžeme krájet. 





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)