19/10
Úklid v dílnách a garážích před zimou: baterie z aku nářadí chtějí teplo

Úklid v dílnách a garážích před zimou: baterie z aku nářadí chtějí teplo

19. října 2018 v 00.00, Stavba a rekonstrukce, Zahrada

Sponzorované odkazy

Před zimním obdobím se nejen zazimovává zahrada, ale také dílna a garáž. Vyplatí se vám projít nevytápěné garáže, dílny a kůlny a přestěhovat z nich baterie z aku nářadí a dalších zařízení do teplejšího prostředí.

Působení chladu a mrazu ubírá z akumulátorů až polovinu kapacity a po delší době vede ke zničení baterie. Obzvláště citlivé jsou přitom NiMH akumulátory, které se stále běžně používají do aku nářadí. Výměna poškozené či zničené baterie může stát i několik tisíc korun.

Chlad rychle ničí

Pro skladování NiMH baterií bývá udávána optimální teplota mezi 15 a 20 stupni Celsia. V neizolovaných a nevytápěných technických prostorách se tyto teploty v zimě udrží málokdy. Samotný chlad akumulátory poškozuje, klesá jejich kapacita a po delší době dochází k nevratnému poškození.

Cena nových baterií do aku nářadí přitom dosahuje až několik tisíc korun. A jelikož dnes ještě v mnoha typech aku nářadí jsou využity zastaralé NiMH akumulátory, které v nízkých teplotách ztrácejí kapacitu mnohem rychleji než novější Li-Ion baterie, jistě se vám přesun do prostor, kde teplota neklesne pod 15 stupňů vyplatí. Prochladlé nástroje se také často začnou při používání zahřívat, jsou náchylnější ke zničení či závadě, protože prudká změna teplot značně namáhá zejména kovové části.

Využití i v zimě

Aku nářadí můžete využít při drobných opravách či realizování svého hobby i v zimních měsících. A pokud NiMh akumulátory naopak nebudete používat (třeba v zahradní technice), tak je i v této době udržujte v nabitém stavu a také zvlášť od přístrojů, jež napájí. Ideální je vždy vyjmout baterii a vložit ji do schránky v níž se nepoškodí. Takto ji uskladnit na suchém a temném místě. A pokud s nimi nepracujete pravidelně, a jen ojediněle, je dobré cca 1 x za půl roku vždy baterii nabít na plnou kapacitu.

Rady a tipy k zazimování nářadí nám poskytl pan Radim Tlapák z internetového obchodu BatteryShop.cz, jenž nabízí široký sortiment baterií do mobilních přístrojů a aku nářadí. Vysokou kvalitu služeb internetového obchodu potvrzuje 98% hodnocení zákazníků na portálu Heureka.cz.

Zdroj foto: Pixabay.com

Sponzorované odkazy:

Reality Magazín

Reality Magazín

Reality Magazín je nově vzniklý projekt, který si klade za cíl mapovat český, slovenský a částečně také zahraniční trh s realitami. Sloganem našeho realitního magazínu je příznačné trojslovní spojení „domy, byty, reality“. Tyto tři slova přesně vystihují obsahovou náplň Reality Magazínu.

Chceme naše čtenáře informovat o nově vystavěných domech a bytech v celé ČR, o architektonic­kých zajímavostech současnosti i těch z dob již minulých. Zaměříme se také na profily českých realitních kanceláří a budeme pro naše čtenáře sledovat novinky v oblasti výstavby, revitalizací, zateplování a jiných.

Pevně věříme, že náš Reality Magazín vám pomůže se zorientovat na trhu s nemovitostmi, pomůže vám vybrat si tu správnou realitní kancelář a třeba vám dopomůže i k lepšímu bydlení.

Doporučujeme

Home nábytek nabízí kvalitní rohové sedací soupravy do každé domácnosti.

Hledáte nové bydlení či byt na investici? Prohlédněte si novostavby v celé ČR a vybírejte z široké nabídky bytů, domů a pozemků na prodej.

Barové židle za skvělou cenu najdete na e-shopu Hawaj.cz

Je libo 2+kk, 3+kk nebo i větší a nové byty Praha? Určitě si vyberete!

Ikdyž se již v poslední době reality Praha tolik nestaví, stále je bydlení v nich velmi výhodné.

domy, byty, reality