Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Mistryní světa ve sportovním aerobiku je Adéla Citová!

Nejen perfektně zvládnutá sestava, ale především emoční náboj a drive vynesly Adéle Citové na mistrovství světa ve sportovním aerobiku v nizozemském Leidenu zlatou medaili. Teprve devatenáctiletá Adéla z Juniorského fitness klubu Louny se světového šampionátu zúčastnila teprve podruhé - vloni, při své první účasti, získala hned stříbro. Je vicemistryní Evropy a trojnásobnou mistryní ČR.

Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness Fisaf.cz, k tomu říká:
Adéla podala ohromný výkon už v semifinále, kdy bylo znát i na rozhodčích, že je jednoznačně největším překvapením celého šampionátu. Obrovské podpory se jí dostalo i od diváků, pro jejichž povzbuzování nebyla při jejím vystoupení ani slyšet hudba. Všichni jsme zažívali obrovské emoce, protože jsme po mnoha letech cítili, že máme velké šance na zlatou medaili. Adéla dostala obrovský nával energie a potvrdila, že dozrála, a v Česku se tak zrodila nová hvězda sportovního aerobiku.

Mistryní světa ve sportovním aerobiku je Adéla Citová!

Čeští závodníci posbírali TRADIČNĚ obrovský počet medailí v kategorii juniorů a kadetů, kdy téměř nedali prostor závodníkům z jiných zemí, a potvrdili tak, že u nás vyrůstá skutečná aerobiková špička. Skvělý výkon předvedli zlatá juniorská šampionka Vanda Šimková z MV Team Univerzity Tomáše Bati, trio ze stejnojmenného klubu, junior Luboš Hanus z Aerobik Studio Dvojka Sedlčany, duo Aerobic Team Praha a v Aerobic grande Fitness Center Báry a Hanky Šulcové. V kadetech nelze opomenout perfektně zvládnutá vystoupení Nikol Ullrichové z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, tria ze stejného klubu, dua Aerobic Teamu Zlín a mnohých dalších.

Velkou výzvou pak pro nás byla i kategorie Aerobik Perfomance, která se letos na světovém šampionátu objevila poprvé, a každý tým se v ní předvedl v jiné poloze. Největší úspěch sklidily týmy, které předvedly zábavnou velkolepou show. Vystoupení v této kategorii jsou totiž postavena na individuálním výkonu každého člena týmu, nechybí jim příběh, a často máte až pocit, že jste spíše na muzikálu… Je velice zajímavé tento trend sledovat a je docela možné, že časem začne udávat směr celému sportovnímu aerobiku v rámci FISAF, který má být nejen o perfektních výkonech, ale především o zábavě a celkovém prožitku,“ uzavírá dojmy z MS Jana Havrdová.

 

 

text: tisková zpráva FISAF (upraveno), foto: archiv Českého svazu aerobiku – 19. 10. 2018, 18.20:11

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist