Pohankové chilli



Jak se postupně ochlazuje, mění se i naše menu doma. K večeři mě nejčastěji potěší horký zeleninový krém a k obědu třeba toto chilli, které krásně prohřeje i zasytí...



Pohankové chilli

(3 - 4 porce)

Pohankové chilli

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 červená papriky
  • 1 mrkev
  • 3/4 hrnku pohanky (kroupy)
  • cca 500 ml vody
  • 1 plechovka rajčat
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička oregana
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 plechovka červených fazolí
  • lahůdkové droždí na dochucení

K servírování

  • rostlinný jogurt
  • avokádo
  • limeta


Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme česnek, promícháme minutu a zasypeme nadrobno nakrájeným celerem, mrkví i červenou paprikou. Budeme pár minut restovat a přidáme pohanku, zalijeme vodou, rajčaty, dochutíme římským kmínem, uzenou paprikou, chilli, oreganem, solí, pepřem, javorovým sirupem a necháme probublávat do změknutí pohanky, cca 25 minut. Na závěr vsypeme propláchnuté fazole, necháme prohřát dalších 5 minut, dochutíme lahůdkovým droždím a odstavíme z plotny

Podáváme např. s rostlinným jogurtem, limetou a avokádem. 




1 komentářů:

  1. Hm, to vypadá úžasně. Pohanku můžu, tuto kombinaci neznám.
    Díky za další skvělý recept. Brzy vyzkouším.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)