Budova chebského Soudu. Foto: Facebook.com / oscheb

Cheb – Chebský soud řeší případ ředitele společnosti Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb Roberta Plachého, který měl od svých zaměstnanců dostávat část mzdy na propagaci služeb a nákup přístrojů. Peníze si údajně nechával.

Plachý však obvinění odmítá. Podle jeho slov jde o spiknutí podřízených a jen se mu chtějí pomstít za to, že nepropustil jednu z pracovnic, kterou ostatní neměli rádi.Údajně se měl s několika podřízenými domluvit, že jim ze mzdy bude odcházet dva až čtyři tisíce. Tyto finance měly sloužit na výrobu propagačních brožur, propagaci společnosti a k zakoupení přístroje k očnímu vyšetření. Od listopadu 2013 do začátku roku 2017 mu tak měly dát asi 344 tisíc korun. Tuto informaci Plachý nepopírá, tvrdí však, že veškeré uvedené věci nakoupil a zaplatil. Přístroj pořídil na podzim minulého roku. „Přístroj nebylo možné pořídit dřív, jelikož byl nákladný a v té době stál zhruba čtvrt milionu korun. Druhým důvodem byl fakt, že přístroj jsem nechtěl pořizovat dřív, než najdu vhodnou zdravotní sestru, která bude stroj obsluhovat,“ uvedl ředitel společnosti.

Obžalobu považuji za účelově vykonstruovanou a jsem rád za příležitost se před soudem v plném rozsahu obhájit, tím spíše, že obžaloba prokazatelně ignoruje důkazy hovořící v můj prospěch, jako například výslechy svědků,“ uvedl pro místní deník Robert Plachý.To samé zopakoval i u včerejšího soudu. Několikrát odmítl, že by šlo o podvod. Podle svých slov doplatil na to, že stál za svou zaměstnankyní. Je však zvláštní, že po nějakém čase začal peníze odesílat na soukromý účet a ne na účet organizace.Podle zákona by pak na každý převod musel sepsat darovací smlouvu, což mu přišlo, jako nepraktické.

Soudní jednání bude pokračovat 19. prosince, kdy by měly přijít na řadu výslechy prvních poškozených.

Adel, (red.)

Komentáře