Horké novinky mezi smartphony

Zajímáte se o smartphony? Sledujete, co je v mobilním světě nového? Lákají vás nové technologie? Které chytré telefony jsou skutečně TOP? A jaké jsou současné trendy? Nové smartphony, které touto dobou přicházejí na trh, mají jeden společný jmenovatel. Nabízejí neuvěřitelný výkon, špičkovou výbavu a skvělé displeje.

Jen pro zajímavost, za loňský rok se na světě prodalo téměř jedna a půl miliardy chytrých telefonů. Pojďme se podívat na 5 modelů, které patří k nejoblíbenějším.

Smartphony, které “běhají” na Androidu

Hitem roku 2018 se stal, vedle telefonu iPhone X, jednoznačně smartphone Huawei P20 Pro, který rozvířil trh fotoaparátem se třemi snímači. Nastavil laťku velmi vysoko a i ty nejlepší telefony současnosti ho budou jen těžko dohánět. Disponuje objektivy značky Leica, které si vedou skvěle nejen ve dne, ale i v noci. 8Mpx teleobjektiv umí trojnásobný optický zoom a nabízí optickou stabilitou. Huawei P20 Pro však není výjimečný jen svým fotoaparátem. Boduje i svým výkonem, výbavou, ale především svojí celkovou odladěností.

Dalším oblíbeným telefonem, který byl představen na nedávném veletrhu IFA, je Honor Play. Tento výjimečný smartphone ocení především hráči her, kterým nabízí dynamické vibrace známé z konzolových ovladačů nebo také GPU Turbo režim, jež zvládá navýšit výkon grafické karty až o 60 %.

Smartphonu Honor Play je velice podobný a také supernabitý Huawei Nova3, který je ale určen jiným uživatelům. Na první pohled si všimnete, že Huawei Nova3 má skleněná záda (Honor Play má záda kovová) a také oba fotoaparáty jsou rozdílné a mají jiné parametry.

Zakřivený displej je velice ergonomický

Samsung Galaxy S9+, i ten vyšel do boje s mocnou zbraní. Nad ostatními smartphony vyniká svým zakřiveným displejem, který je velký 6,2 palců, nabízí formát 18,5 : 9 a na první pohled má skutečně minimálními rámečky. Obrazovka se zaoblenými rohy je skvěle ergonomická a usnadňuje dotyky na krajích displeje a zároveň slouží jako chytré upozornění, když máte telefon otočený displejem k zemi. Samsung Galaxy S9+ má také velice vyvážené vlastnosti, skutečně vysoký výkon a navíc má řadu prémiových funkcí a vychytávek, který z něj tvoří, ač jde o “Android” téměř dokonalý telefon.

Je důležité zmínit, že S9 pluska je nejen velice pohledná, ale může se ještě pochlubit vysokou odolností s certifikací IP68. Největší chloubou je ale fotoaparát s mechanickou clonou, která umožňuje změnu světelnosti v rozmezí f/1,5 a f/2,4. Samsung Galaxy S9+ zkrátka osloví i ty nejnáročnější uživatele, kteří preferují operační systém Android.

iPhone Xs je dokonale odladěný smartphone s iOS

Po roce, kdy na trhu chytrých telefonů kraloval neomylně iPhone X, jež byl poháněn nejvýkonnějším mobilním procesorem Apple A11 Bionic, přichází na svět jeho nástupce iPhone Xs s ještě výkonnějším čipem A12 Bionic. Nabízí vše, co lidé na iPhonech milovali, ale vše má dotažené do extrému. iPhone Xs má displej Super Retina HD s technologií HDR, který nabízí dokonalou černou a také nejvěrnější podání barev na trhu OLED displejů. iPhone Xs je osazen přelomovou dvojitou fotosoustavou, která nastartovala novou éru fotografie. Snímky jsou hlubší a mají mnohem věrnější obraz a také méně šumu v záběrech pořízených ve slabém světle. Nově je řešeno i ovládání ostrosti. iPhone Xs podporuje 4G LTE Advanced s velmi rychlým stahováním dat a jeho úložiště má kapacitu 512 GB.

Nejnovější novinkou stáje Apple je však iPhone Xr, který se v České republice prodává od 26. října. I iPhone Xr je brilantní po všech stránkách. Je osazen skvělým displejem Liquid Retina HD s úhlopříčkou 6,1 palců a používá technologii Multi–Touch umožňující vícedotykové ovládání. Ač jsou telefony iPhone Xr v nižší cenové kategorii, nabízí stejně jako iPhone Xs skvělý designu, maximální funkčnost a precizně odladěný operační systém iOS, který umí dostat z hardwaru telefonu maximum.

Co říci na závěr. Snad jen jedno. Skvělé vlastnosti a precizní zpracování dělá ze smartphonů iPhone řady X nejlépe prodávané mobilní telefony na světě.

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *