AD 1. týden květen Google

Antivirové programy Norton Security od Symantec: Jaký vybrat?

Zobrazit katalog

Sponzorovaný článek

Aktualizováno

Pravděpodobně každý z nás již mohl někdy na vlastní kůži poznat, že internet zkrátka není bezpečné místo – s kybernetickou kriminalitou se, byť většinou nevědomky, setkáváme prakticky na každém kroku. Není však nutné propadat panice, antivirové programy Norton Security od společnosti Symantec vám jakožto jedny z nejčastěji oceňovaných produktů na poli online bezpečnosti pomohou maximálně ochránit všechna elektronická zařízení v domácnosti! Jak se jednotlivé varianty liší a který vybrat?

Norton Security; Symantec; titulka

Antivirové programy Norton Security od Symantec – OBSAH ČLÁNKU

  1. Společnost Symantec – přední světový poskytovatel bezpečnostního softwaru
  2. SROVNÁNÍ: Symantec Norton Security Standard, Delux a Premium
  3. Symantec Norton Security Standard – komplexní antivirová ochrana
  4. Symantec Norton Security Deluxe – pokročilá ochrana až pro 5 zařízení
  5. Symantec Norton Security Premium – nejvyšší úroveň ochrany až pro 10 zařízení
  6. Vyzkoušejte antivirový program Norton Security na 30 dní zdarma!

Společnost Symantec – přední světový poskytovatel bezpečnostního softwaru

Americká společnost Symantec (přesněji Symantec Corporation) byla založena již v roce 1982, aby se později stala jedním ze světových lídrů ve sférách kybernetické bezpečnosti, správy a zabezpečení dat. Dnes se může kromě jiného pyšnit také jednou z největších bezpečnostních sítí na naší planetě – produkty Symantec jsou integrovány v nespočtu domácností, ve velkých firmách, školách, ale například také ve státní správě. Mezi ty nejznámější a nejpoužívanější pak patří bezpochyby antivirové programy zastřešené pod značkou Norton Security.

i Norton na YouTube
Rádi byste se o značce Norton a jejím bezpečnostním softwaru dozvěděli více? Pak určitě navštivte oficiální YouTube kanál Norton, kde najdete spousty poučných a zajímavých videí.

Antivirové a bezpečnostní softwary Norton jsou neustále prověřovány a zdokonalovány, a to již po dobu 28 let – v současnosti se tak starají o ochranu zhruba 50 miliónů uživatelů a domácností po celém světě. Vaše stolní počítače, notebooky a chytré telefony jsou jejich zásluhou chráněny v reálném čase, a vy se tak nemusíte bát, že by vám „šikovný“ hacker zcizil citlivá data, hesla, nebo dokonce z vašeho zařízení udělal nepoužitelný kus elektroniky. Úspěchy sbírají produkty Norton nejen mezi koncovými uživateli, ale také v oblastech nezávislého testování – Norton získal celkem 37 ocenění Editor's Choice Award prestižního časopisu PC Magazine (z toho 12 v řadě za sebou) a rovněž dvě významná ocenění nezávislé testovací skupiny AV-Test za produkty Norton Security a Norton Mobile Security.

SROVNÁNÍ: Symantec Norton Security Standard, Delux a Premium

Software Norton Security je nabízen ve třech odlišných variantách tak, aby zvládl uspokojit potřeby všech uživatelských kategorií. Základní ochranu pro jedno zařízení představuje antivirus Norton Security Standard, náročnější uživatele a až 5 různých zařízení uspokojí software Norton Security Deluxe a pro ty nejnáročnější a až 10 zařízení je tady Norton Security Premium. Jednotlivé verze jsme pro přehlednost a snadnou orientaci srovnali v tabulce. Která z verzí Norton Security je vhodná právě pro vás?


Norton Security Standard Norton Security Deluxe Norton Security Premium
Počet zařízení na licenci 1 5 10
Antivirová ochrana v reálném čase
Ochrana identity a transakcí online
Oceněný produkt
Virus Protection Promise
Jedna licence pro více zařízení
Správa zařízení online
Norton Family Premier
Automatické zálohování dat
Chráněné cloudové úložiště (25 GB)

Norton Security: Systémové požadavky

Operační systémy Windows

Microsoft Windows 10 (všechny verze kromě verze Windows 10 S). Prohlížeč Edge není podporován.

Microsoft Windows 8/8.1 (všechny verze). Některé funkce ochrany nejsou v prohlížečích na úvodní obrazovce systému Windows 8 k dispozici.

Microsoft Windows 7 (všechny verze) s aktualizací Service Pack 1 (SP1) nebo novější.

Microsoft Windows Vista (všechny verze) s aktualizací Service Pack 1 (SP1) nebo novější. Nové funkce již nejsou v operačních systémech Windows Vista podporovány. Rozšíření prohlížeče ID Safe již není v systému Windows Vista podporováno.

Microsoft Windows XP (32bitová verze) Home/Professional s aktualizací Service Pack 3 (SP3) nebo novější. Nové funkce již nejsou v systému Windows XP podporovány. Rozšíření prohlížeče ID Safe již není v systému Windows XP podporováno.

Operační systémy Mac

Aktuální a předchozí dvě verze systému Mac OS X.

Funkce aplikací Norton Family a Norton Family Premier nejsou podporovány.

Operační systémy Android

Android 4.0.3 nebo novější s nainstalovanou aplikací Google Play.

Chcete-li používat aplikaci Norton Family Premier Android, potřebujete systém Android 4 nebo novější.

Automatické prověřování aplikací ve službě Google Play je podporováno v systému Android 4.0 nebo novějším (s výjimkou zařízení Samsung). Jsou podporována zařízení Samsung s operačním systémem Android 4.2 nebo novějším. U starších verzí systému Android je nutné využít při prověřování aplikací ve službě Google Play funkci „Sdílet“ služby Google Play.

Operační systémy iOS

iOS 8 nebo novější.

V systému iOS jsou k dispozici pouze funkce zálohování kontaktů a vzdáleného vyhledání.

Chcete-li používat aplikaci ke sledování dětí Norton Family Premier, je vyžadován systém iOS 9 nebo novější.

Symantec Norton Security Standard – komplexní antivirová ochrana

Norton Security Standard představuje základní stavební kámen v portfoliu antivirových programů Symantec. Poskytuje pokročilou antivirovou ochranu v reálném čase, díky čemuž nepřetržitě chrání vaše zařízení před nejrůznějšími druhy škodlivého malwaru, jako jsou například počítačové viry, spyware či trojské koně. Zakoupenou licenci lze využít vždy pouze na jednom zařízení, výběr je už však jen na vás – s Norton Security Standard ochráníte buďto jeden počítač s operačním systémem Windows či MacOS, anebo jedno mobilní zařízení s operačním systémem Android či iOS.

Norton Security; Symantec; prostředí
Prostředí softwaru Norton Security Standard je velice jednoduché a intuitivní – orientovat se v něm zvládne opravdu téměř každý.

Symantec Norton Security Deluxe – pokročilá ochrana až pro 5 zařízení

V moderních domácnostech se dnes běžně nachází hned několik chytrých mobilních přístrojů či počítačů. Norton Security Deluxe poskytuje v rámci jedné jediné licence antivirovou ochranu rovnou pěti z nich – bezpečné využívání online světa tak můžete zajistit například na dvou počítačích a třech chytrých telefonech zároveň. Stejně jako u licence pro verzi Norton Security Standard je ale výběr chráněných zařízení zcela a jen na vás.

Norton Security; Symantec
Norton Security Deluxe zastřeší pod jednu licenci celkem pět počítačů (Windows, MacOS) nebo mobilních chytrých zařízení (Android, iOS).

Jako bonus získáte k licenci Norton Security Standard přístup do intuitivního webového portálu, kde budete moci všechna chráněná zařízení pohodlně spravovat a v případě potřeby také licence přenášet.

i

Co všechno by měl kvalitní antiviorový program zvládat? A jak vybrat nejlepší antivirus na míru vašim potřebám? Čtěte v našem článku Nejlepší antivirus pro Windows či mobil: Poradíme, jak vybrat.

Symantec Norton Security Premium – nejvyšší úroveň ochrany až pro 10 zařízení

S Norton Security Premium se dostáváme na pomyslný vrchol toho, co dnešní antivirové programy zvládají. Mimo to, že Norton Security Premium samozřejmě přebírá všechny funkce a možnosti od svých méně vybavených kolegů Norton Security Standard a Norton Security Deluxe, nabízí sám ještě porci velice užitečných služeb.

i Bezpečné cloudové úložiště jako zbraň proti ransomwaru
Ransomware neboli vyděračský program je druh malwaru, který je schopen zcela zablokovat přístup k vašemu zařízení nebo zašifrovat ta nejcennější data v něm uložená. S cloudovým úložištěm Norton můžete zůstat v klidu, jelikož důležitá data ve vašem počítači budou vždy zálohována, a tudíž v bezpečí.

První z nich je nezávisle oceňovaná služba Norton Family Premier, která slouží k zajištění online bezpečnosti vašich dětí – budete mít neustále přehled o tom, kolik času a v jakém prostředí tráví vaše ratolesti na internetu a zároveň přispějete k tomu, aby si vybudovaly bezpečné a chytré návyky na internetu. Dále získáte ještě přístup do zabezpečeného cloudového úložiště Norton o kapacitě 25 GB, kde můžete bez obav sdílet různorodá data. Kapacitu úložiště lze pak v případě potřeby navýšit.

i

Zásadní bezpečnostní hrozbu představuje konec podpory Windows 7. Pokud máte sedmičky stále na počítači, doporučujeme přejít na novější Windows 10. Microsoft totiž již pro Win7 nebude dále vydávat bezpečnostní aktualizace, a tak i s nejlepším antivirovým programem bude vás počítač zranitelný vůči útokům ze strany hackerů, trojských koní či virů.

Vyzkoušejte antivirový program Norton Security na 30 dní zdarma!

Shrnuto a podtrženo, zakoupením Norton Security Standard, Norton Security Deluxe či Norton Security Premium získáte jeden z nejlepších produktů v oblasti antivirových programů a online bezpečnosti na trhu. V případě, že se ale stále rozhodujete, můžete si každý z výše zmíněných antivirových softwarů vyzkoušet na 30 dní zcela zdarma!


Vytisknout
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací